Χρήστος Σταμόπουλος : Κίνδυνος για μαζικές διακοπές νερού κατακαλόκαιρο!

                 Να αντιδράσουμε!

                                              Του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου

  Οι πρόσφατες απειλές του Δημάρχου Μεριβάκη για όσους χρωστούν δυο τιμολόγια ύδρευσης και οι σποραδικές διακοπές νερού που γίνονται ήδη, έχουν δημιουργήσει ένα γενικευμένο κλίμα φόβου σ’ όλα τα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας μήπως επαναληφθούν και φέτος οι μαζικές και οριζόντιες διακοπές νερού που έπληξαν πέρυσι κατακαλόκαιρο την περιοχή.

   Ο Μεριβάκης ουδέποτε έκρυψε πως βλέπει τη ΔΕΥΑΦ ως μια επιχείρηση που πρέπει να λειτουργεί με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια. Δεν θεωρεί κοινωνικό αγαθό και βασικό ανθρώπινο δικαίωμα το νερό. Άρα αυτό δεν είναι απαραίτητο ν’ ανήκει σ’ όλους!

    Ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας δείχνει καθαρά ότι επείγεται να ευθυγραμμισθεί πλήρως με τον Δήμαρχο Τρικκαίων, άλλο ακραίο νεοφιλελεύθερο, που κόβει οριζόντια το νερό στο 2ο απλήρωτο τιμολόγιο. Αν συμβεί αυτό, τα πράγματα θα ‘ναι πολύ χειρότερα γιατί στον Δήμο Φαρκαδόνας δεν υφίστανται τιμολόγια για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Θα ζήσουμε σκηνές τραγωδίας! Σκηνές απάνθρωπες!

   Κατά τα άλλα οι χρόνιοι μεγαλοοφειλέτες (συνήθως εύποροι), μαθημένοι στη διαχρονική κάλυψη και προστασία των δημάρχων, ουδόλως θίγονται από την πολιτική Μεριβάκη.

   Περαιτέρω, άξια μνείας τυγχάνει η πληρέστατη και άκρως τεκμηριωμένη κριτική του ΜΕΤΩΠΟΥ ΛΑΟΥ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ στη ΔΕΥΑΦ και τη Δημοτική Αρχή Μεριβάκη, που είδε το φως της δημοσιότητας και έχει ως εξής:

   «1. Με την υπ’ αριθμ. 35/2016 απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΦ  οι αυξήσεις της τιμής του νερού στις μικρές καταναλώσεις (από 0 κ.μ. έως  150 κ.μ.) κυμαίνονται από 25 έως 33,33%, ενώ για τις μεγάλες καταναλώσεις (251 κ.μ. και άνω) μόλις 11%!Τα ίδια πάνω-κάτω ισχύουν και για τις αυξήσεις στα τιμολόγια για την κατανάλωση νερού στα ποιμνιοστάσια-λαχανόκηπους-οικόπεδα. Βλέπουμε η Αρχή Μεριβάκη να στοχοποιεί και να πλήττει πρώτα και κύρια τα αδύναμα λαϊκά νοικοκυριά του Δήμου, αποκαλύπτοντας καθαρά το αντιλαϊκό της πρόσωπο.

  1. Με την ίδια παραπάνω υπ’ αριθμ. 35/2016 απόφαση, δηλαδή μέσα στην κορύφωση των μνημονιακών πολιτικών και της εξαθλίωσης των πολιτών, ο Μεριβάκης επινοεί (γιατί μέχρι τότε δεν υπήρχε) και επιβάλει στους λογαριασμούς πάγιο τέλος 10€! Αξίζει να σημειωθεί πως το πάγιο τέλος της ΕΥΔΑΠ σε Αθήνα-Πειραιά ανέρχεται μόλις σε 2,37€!
  2. Για το μηνιαίο επιτόκιο στις ληξιπρόθεσμες οφειλές ομολογεί η ΔΕΥΑΦ πως πράγματι ανέρχεται στο 1%, δηλαδή12% τον χρόνο! Μιλάμε για επιτόκιο τοκογλυφίας.
  3. Κοινωνικό τιμολόγιο για ανέργους, ανήμπορους, ηλικιωμένους, αρρώστους και εν γένει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πληθυσμού δεν υφίσταται στον Δήμο Φαρκαδόνας, αφού υπάρχει μόνο μειωμένο τιμολόγιο για τις πολύτεκνες οικογένειες με βάση την παλιότερη υπ’ αριθμ. 44/2011 απόφαση του Δ.Σ.

   Απ’ τα ανωτέρω προκύπτει ξεκάθαρα πως επί θητείας Μεριβάκη ψηφίζεται νέα απόφαση που επιδεινώνει δραματικά τα τιμολόγια νερού για τον Λαό, παρά την όξυνση της κρίσης. Πρόκειται ολοφάνερα για βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική…»

     Τις δε ρυθμίσεις που αποφάσισε πέρυσι η ΔΕΥΑΦ, το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ τις χαρακτήρισε «μια τρύπα στο νερό που θα καταλήξουν σε βέβαιη αποτυχία, διότι δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές δυνατότητες των δημοτών». Και επαληθεύτηκε πλήρως.

à   ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ στον Δήμο Φαρκαδόνας!

à ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ Σ’ ΟΛΟΥΣ!

 

    Η σημερινή Δημοτική Αρχή Φαρκαδόνας είναι σε αμετάστροφη αποδρομή. Αυτό το καταλαβαίνουμε όλοι. Όσο όμως σαπίζει, τόσο γίνεται πιο επικίνδυνη για τους δημότες της και τον τόπο. Είναι απολύτως ώριμες πλέον οι συνθήκες για ένα ΚΙΝΗΜΑ ΛΑΟΥ που θ’ αγκαλιάσει όλο τον δημοκρατικό Λαό στα 18 χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας και θ’ αντικαταστήσει την αντιλαϊκή, απαξιωμένη και ανίκανη Δημοτική Αρχή Μεριβάκη. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!