Χρήστος Σταμόπουλος: Οι ιδιοκτήτες του Δήμου Φαρκαδόνας

Του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου

Ποικιλώνυμοι και πολύχρωμοι παράγοντες και παραγοντίσκοι, επαγγελματίες δήμαρχοι και αχυράνθρωποι, παρατρεχάμενοι, κομματικοί απεσταλμένοι και κομματικοί βραχίονες, ιδιοτελείς και κυνικοί αργόσχολοι, τυχάρπαστοι, μακριά όλοι τους από τον εργαζόμενο και μαχόμενο λαό της περιοχής μας, έχουν σφιχταγκαλιάσει μέχρι ασφυξίας τον Δήμο Φαρκαδόνας. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης τους κάνει να αισθάνονται ως ιδιοκτήτες του Δήμου! Νιώθουν ότι ο Δήμος είναι δικός τους, κι ας αποτελούν μόλις το 1% του λαού!!

Ερίζουν μεταξύ τους, φωνασκούν, τσακώνονται, συμμαχούν χωρίς αρχές και προγράμματα και δεν διστάζουν να διαλύσουν συμμαχίες και να συνεργαστούν με τον χθεσινό αντίπαλό τους, αν αυτό επιβάλλει το ατομικό τους συμφέρον. Ατομικό συμφέρον über alles! Εχθρός ο Λαός! Γι’ αυτό για 4 ολόκληρα χρόνια τον κρατούν στο σκοτάδι, απολύτως παραγκωνισμένο απ’ τα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Με κέντρο την πανίσχυρη Οικονομική Επιτροπή λαμβάνουν αποφάσεις εν κρυπτώ και παραβύστω. Αποφάσεις αντιλαϊκές και σφόδρα αντιδημοφιλείς στους δημότες. Επωφελείς όμως για τους ολίγιστους και τους εκλεκτούς ημετέρους.

Με τις δημοτικές αποφάσεις οι από μέσα συνδράμουν τους απέξω ημετέρους. Οι απευθείας αναθέσεις γίνονται κανόνας. Για έργα ελάσσονος σημασίας ή και άχρηστα σπαταλώνται μεγάλα ποσά δημοσίου χρήματος. Αναγκαία και χρήσιμα έργα δεν χρηματοδοτούνται. Το σκοτάδι εξασφαλίζει σιγουριά στους δράστες. Τουλάχιστο έτσι νομίζουν.

Κάθε 4 χρόνια με θεμιτά και κυρίως με αθέμιτα μέσα, αρπάζουν την ψήφο του λαού, για να εξαφανιστούν κατόπιν… μέχρι τις επόμενες εκλογές!

Ημιμαθείς και ανιστόρητοι, καθώς είναι, δεν έχουν ιδέα ούτε θέλουν να μάθουν τι είναι δημοκρατία και πως γεννήθηκε αυτό το πολίτευμα.

Αν ξεφύλλιζαν κανένα λεξικό ή βιβλίο θα μάθαιναν πως: Δήμος = Λαός και Δημοκρατία = Λαοκρατία, δηλαδή την εξουσία την έχει και την ασκεί ο ίδιος ο Λαός. Αυτή είναι η μόνη πραγματική δημοκρατία. Όλα τα άλλα είναι κουβέντες παραπλάνησης του Λαού. Δεν είναι δυνατό ο κάθε τυχαίος, τυχερός ή τυχάρπαστος ν’ ασκεί εξουσία στο όνομα του Λαού!

Οι φερόμενοι ιδιοκτήτες του Δήμου Φαρκαδόνας αποτελούν μία διαχρονική πληγή του Δήμου μας. Όσον παραμένουν στα πράγματα γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο. Γνωρίζουν και οι ίδιοι πόσο αντιπαθείς είναι στους δημότες. Σχεδόν κανείς δεν τους θέλει. Αισθάνονται και οι ίδιοι ότι πνέουν τα λοίσθια. Την εξουσία και τα οφέλη της όμως κανείς δεν τα μίσησε. Ούτε τα εγκατέλειψε εθελοντικά. Μόνο εμείς μπορούμε να τους οδηγήσουμε σε αποδρομή χωρίς επιστροφή!