Χρήστος Σταμόπουλος: Για τον θάνατο του Βασίλη Μπουλούμπαση

Φίλε και σύντροφε Βασίλη!

Το άγγελμα του αιφνίδιου θανάτου σου από καρδιακή προσβολή μας γέμισε μεγάλη θλίψη. Ήταν ένα μαύρο μαντάτο που ακούσαμε για έναν καλό και τίμιο άνθρωπο. Γι’ αυτό προκάλεσε θλίψη σε όλους εμάς που είχαμε την τύχη να σε γνωρίσουμε από κοντά κατά τη διάρκεια της ογδοντάχρονης ζωής σου. Ως άνθρωπο σε χαρακτήριζε μια ανεπιτήδευτη απλότητα και καλοσύνη. Ήσουν ένας απλός άνθρωπος του λαού. Μειλίχιος, πράος, ήρεμος, ομιλητικός, έτοιμος να ακούσεις από τον οποιοδήποτε κάθε καλή και ενδιαφέρουσα κουβέντα.

Κάθε φορά που σε συναντούσα οπουδήποτε, ακόμη κι όταν έβοσκες στα λιβάδια τα πρόβατά σου, μια δουλειά που την έκανες σε όλη σου την ζωή, ανταποκρινόμενος στην επιθυμία σου, σταματούσα το αυτοκίνητό μου και συνηθως κατέβαινα απ΄αυτό, για να πιάσουμε καλύτερα το κουβεντολόι μας. Θυμάμαι τις ερωτήσεις που μου έκανες, πέρα από τις προσωπικές- οικογενειακές υποθέσεις και για νομικά θέματα, αλλά και για ότι συνέβαινε γύρω μας και ήθελες να ακούσεις τη γνώμη μου. Τις πολιτικές εξελίξεις, τα εθνικά θέματα, τους πολέμους, τα τοπικά δρώμενα, τα προβλήματα και το μέλλον της Οικονομίας και ιδίως της κτηνοτροφίας, με την οποία είχες ταυτίσει την ζωή σου.

Σε κάθε κουβέντα μας, φαινόταν εύκολα οι συμπάθειες σου προς την δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότητα και τον σοσιαλισμό.

Φίλε Βασίλη, υπήρξες ένας άνθρωπος βαθιά ριζωμένος στον τόπο μας, αφού όλη σου τη ζωή την έζησες ανάμεσαστα 2 χωριά μας: την Οιχαλία και τους Γεωργανάδες, συνμβάλοντας με τον τρόπο σου στην ανάγκη διατήρησης της παραδοσιακής κτηνοτροφίας και εν γένει του πρωτογενούς τομέα της εθνικής οικονομίας. Κάτι που οι κυβερνώντες και οι Ευρωπαίοι δεν το ήθελαν. Κι αυτό ήταν το μεγάλο σου παράπονο.

Άφησες πίσω σου μια αγαθή μνήμη, που σίγουρα θα σ΄ακουληθεί όσο ζουν αυτοί που σε γνώρισαν από κοντά και βέβαια τα τρία παιδιά σου (δύο αγόρια και ένα κορίτσι).

Φίλτατε Βασίλη, νάναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει!

Χρήστος Σταμόπουλος