Χρήστος Σιμορέλης : Προέχει να ολοκληρωθεί η συμφωνία

9900087

Στο kontra channel βρέθηκε ο βουλευτής Τρικάλων Χρήστος Σιμορέλης, όπου τοποθετήθηκε στην εκπομπή του Πάνου Παναγιωτόπουλου «Χώρα Εν Καμίνω», για την πολιτική συγκυρία.

Τόνισε ότι σήμερα προέχει να ολοκληρωθεί η συμφωνία για να εισέλθει η ελληνική οικονομία σε μία κανονικότητα. Σημαντικό κομμάτι που θα διαφοροποιήσει αυτή τη συμφωνία από τις προηγούμενες είναι το ζήτημα της διαχείρισης της βιωσιμότητας του χρέους, που αναγνωρίζεται πλέον από πολλούς από τους εταίρους.

Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι το σενάριο της χρεωκοπίας και της εξόδου δεν αποτελεί λύση που στη παρούσα φάση θα ωφελήσει τον ελληνικό λαό, ούτε υπήρξε ποτέ στις προεκλογικές θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δεν υπάρχει σχέδιο Β, στον παρόντα χρόνο, που η εφαρμογή του να μην πλήξει καταστροφικά τα λαϊκά στρώματα.

Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση και τον εκβιασμό που δέχτηκε η κυβέρνηση, αναγνωρίζουμε ότι τα μέτρα που ψηφίζονται είναι υφεσιακά μέτρα λιτότητας.

Όμως, χρέος μας αυτή τη δύσκολη στιγμή δεν είναι η φυγή, αλλά η προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης, η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής με τα σκάνδαλα που έρχονται στην επιφάνεια καθημερινά, η ανάπτυξη της οικονομίας καθώς και αντίμετρα, στο βαθμό που είναι εφικτό, απέναντι στα δύσκολα μέτρα της συμφωνίας, όπως είναι η εφαρμογή των μέτρων για την ανθρωπιστική κρίση και η προστασία της πρώτης κατοικίας.

.