Χρίστος Λιάπης : Η 9η Οκτωβρίου 2015 είναι ιστορική μέρα

IMG 1624

Θεσμική καμπή και σημείο τομής των μηνυμάτων της θεόπνευτης αλληλεγγύης η 9η Οκτωβρίου.

Η 9η του φετινού Οκτωβρίου είναι, πλέον, μια ημέρα ανεξίτηλα χαραγμένη στις χρυσές εκκλησιαστικές και δημοτικές δέλτους της ιερής και όμορφης γης των Μετεώρων, καθώς σήμερα επικυρώθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος η μονιμοποίηση της μέχρι τούδε προσωποπαγούς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων.

Η Θεοφίλιτος και βραχοφρούρητος, ευλογημένη γη της Καλαμπάκας αποκτά μόνιμο -και όχι προσωποπαγή- μητροπολιτικό θρόνο.

Μια θεσμική αλλαγή τιμητικώς και ουσιαστικώς αντάξια του κεφαλαιώδους ρόλου της μοναστικής πολιτείας των Μετεώρων, ως σημείου αναφοράς της εκκλησιαστικής ιστορίας της Ελλάδος, αλλά και ολοκλήρου της Ορθοδόξου Χριστιανοσύνης.

Η σημερινή δικαίωση του διαχρονικού αιτήματος του χριστεπώνυμου ποιμνίου αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών της Καλαμπάκας, συμπυκνώνει πανηγυρικά τη θεόπνευστη ανταπόκριση και απόφαση των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Αρχιεπισκόπου και Πρωτοποιμενάρχου Ημών Ιερωνύμου, αλλά και των θεσμικών αγώνων του Δημάρχου Καλαμπάκας.

Δικαιολογημένος, λοιπόν, ο εορτασμός των επινικίων της σημερινής, ξεχωριστής για την ιδιαιτέρα μου πατρίδα ημέρας, με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας Χρήστο Σινάνη. Ταυτόχρονα, η 9η Οκτωβρίου 2015 αποτελεί πολλαπλό σημείο τομής για τα εκκλησιαστικά δρώμενα του νομού των Τρικάλων, καθώς συνοδεύεται και από την ανάδειξη στον Μητροπολιτικό Θρόνο των Τρικάλων του αρχιμανδρίτου και από σήμερα εψηφισμένου Μητροπολίτη Τρίκκης, κ. Χρυσοστόμου Νάση.

Ενός Άξιου Ιεράρχη ο οποίος κόσμησε τη Μητρόπολη των Τρικάλων από τη θέση του Πρωτοσυγγέλου και αναλαμβάνει πλέον επάξια καθήκοντα Επισκοπικής Ποιναντορίας, σε καιρούς που τα μηνύματα και τα έμπρακτα βοηθήματα της Θεανθρωπίνου χριστιανικής αλληλεγγύης έχουν καταστεί απαραίτητα για το ευλαβές ποίμνιο και για όλους, αδιακρίτως, τους σε ανάγκη ευρισκόμενους πολίτες των Τρικάλων και της χώρας μας.

 

.