Χρειαζόμαστε μια νέα ιδεολογία διεξόδου από την κρίση

papatolias4

 

 

«Χρειαζόμαστε επειγόντως μια νέα κεντρο-αριστερή ιδεολογία διεξόδου από την κρίση», τόνισε χθες σε τοπικά Μέσα ο Απόστολος Παπατόλιας, Γ.Γ. της ΕΝ.Π.Ε.

«Η συνεννόηση Βενιζέλου-Λοβέρδου προφανώς είχε θετικό αντίκτυπο για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, στο βαθμό που λειτουργεί εκτονωτικά και κατευναστικά στο μέτωπο των εσωκομματικών συσχετισμών. Οι «κινήσεις κορυφής», ωστόσο, δεν προσφέρουν από μόνες τους απαντήσεις στο στρατηγικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα το ΠΑΣΟΚ. Ας κατανοήσουμε όλοι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ταλανίζεται από ένα απλό έλλειμμα ηγεσίας. Αντιθέτως, περνάει μια βαθιά κρίση πολιτικής ταυτότητας και ιδεολογικού προσανατολισμού.

Για να γεφυρωθεί το χάσμα εμπιστοσύνης που το χωρίζει σήμερα από τους πολίτες απαιτούνται γενναίες και ουσιαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες, που θα του επιτρέψουν να συνομιλήσει ξανά με την κοινωνία. Χρειάζεται πάνω απ’ όλα ένα νέο πλαίσιο κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών, που θα υποστηρίζει τις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και θα εμπνέεται από μια νέα κεντρο-αριστερή ιδεολογία διεξόδου από την κρίση. Σ’ αυτό το τοπίο, οι υγιείς και ριζοσπαστικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ έχουν το ιστορικό καθήκον να συναντηθούν με τις αναζητήσεις και την αναδυόμενη δυναμική της ΔΗΜΑΡ. Αυτή η νέα κεντρο-αριστερή σύνθεση δείχνει και τον σύγχρονο «οδικό χάρτη» για την προοδευτική ανασυγκρότηση της χώρας μας. Αποτελεί τη μόνη ελπίδα για να βγούμε από το τούνελ με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπατόλιας.