Χρ. Σιμορέλης: Συνάντηση Εργασίας στον ΕΛΓΑ Λάρισας

Τα γραφεία του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας επισκέφτηκε ο Βουλευτής Τρικάλων κ. Χρήστος Σιμορέλης, όπου συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας κ. Μιχάλη Λιόντο.

Ο Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη του ζητήματος των αποζημιώσεων σχετικά με τις φθορές και τις καταστροφές που υπέστησαν αποθηκευμένα προϊόντα κατά τις βροχοπτώσεις του 2016, καθώς και για τις αποζημιώσεις λόγω παγετού που αφορούν φυτικό κεφάλαιο τον Φεβρουάριο του 2017. Στη συνέχεια ο κ. Σιμορέλης έθεσε στη συζήτηση τις θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε να καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ περισσότερα ζημιογόνα αίτια προς ανακούφιση των πληγέντων παραγωγών και κτηνοτρόφων.

Ο κ. Λιόντοςενημέρωσε τον Βουλευτή ότι αναμένονται τα στοιχεία από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία αποζημιώσεων των πληγέντων παραγωγών. Σχετικά με ζημιές από παγετό (Φεβρουάριος 2017) σε ελιές και ροδιές,.ο κ. Λιόντος επισήμανε ότι έχει προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης των πορισμάτων και σε σύντομο χρονικό θα είναι έτοιμοι και οι πίνακες. Επιπρόσθετα, όσον αφορά την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του ΕΛΓΑ, τόνισε πώς είναι ήδη σε εξέλιξη επικαιροποίηση της αναλογιστικής μελέτης, μετά από σχετικές προτάσεις τόσο της Υπηρεσίας, αλλά και φορέων και οργανώσεων,με σκοπό να ενταχθούν και επιπλέον ζημιογόνα αίτια.

Ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον κ. Λιόντο για την ενημέρωση και ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών τόσο από πλευράς του, όσο και από τις αρμόδιες Υπηρεσίες προς ανακούφιση των πληγέντων παραγωγών.