Χωρίς…θηράματα έκοψαν την πίτα τους οι Τρικαλινοί κυνηγοί (φωτό+ βίντεο)

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, έκοψε την πίτα του το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο «Πύλης Μέγαρο», ο Κυνηγετικός Σύλλογος Τρικάλων, ένας από τους πολυπληθέστερους και δραστήριους συλλόγους του νομού.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύθηκαν με τιμητικές πλακέτες από την διοίκηση του συλλόγου, 14 παλιοί κυνηγοί για την ευδόκιμη και πολυετή υπηρεσία και προσφορά τους στον σύλλογο.

Ο Πρόεδρος της διοίκησης του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων Σταύρος Τραγάνης, κατά την ομιλία του έκανε έναν απολογισμό της μέχρι τώρα δράσης του νέου διοικητικού συμβουλίου στο οποίο ηγείται και καθόρισε μια σειρά ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες δραστηριότητες, τις οποίες  ο σύλλογος θα υλοποιήσει το επόμενο διάστημα. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε κάποιες «υπόγειες» κινήσεις που γίνονται από κάποιους για δημιουργία παρασυλλόγου, λόγω χάραξης της δικής τους προσωπικής στρατηγικής, όμως τόνισε ότι τέτοιες διασπαστικές κινήσεις είναι ήδη καταδικασμένες στην συνείδηση της μεγάλης κυνηγετικής οικογένειας.

Σύντομο χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους,απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας της Θεσσαλίας Βασίλειος Μπαλατσός, ο οποίος με την σειρά του τόνισε την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι κυνηγοί για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ τυχόν διαφορετικές ενέργειες όπως είναι η λαθροθηρία, δεν είναι αποδεκτές από τους κυνηγούς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ντίνος Μπάρδας, οι Αντιδήμαρχοι Τρικκαίων Αχιλλέας Λασπάς και Σοφία Αλεστά, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χρήστος Αναστασίου, Γιώργος Στουρνάρας και Γιώργος Μητσιούλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Γιώργος Σπηλιόπουλος, ο Προϊστάμενος του Γραφείου θήρας Νικόλαος Μάνιος, ο δασολόγος Δημήτριος Παππάς, η επιστημονική σύμβουλος της Ομοσπονδίας Γιούλη Στεργιοπούλου και πλήθος μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων.

Την πίτα ευλόγησαν οι ιερείς π. Δημήτριος Κυρίτσης και π. Δημήτριος Καλαντζής, ενώ το τυχερό φλουρί αντιστοιχούσε σε μια γενική κυνηγετική άδεια.

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο, η ετήσια χοροεσπερίδα του συλλόγου.