Χωριστά θα περάσουν τα Χριστούγεννα αρκετές Τρικαλινές οικογένειες

Τα Χριστούγεννα είναι μια κατεξοχήν οικογενειακή θρησκευτική γιορτή, όπου όλα τα μέλη της οικογένειας κάθονται μαζί γύρω από το στρωμένο εορταστικό τραπέζι.

Δυστυχώς φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία και των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή συνωστισμού πολλών ανθρώπων στον ίδιο χώρο, δεν θα καταστεί δυνατόν να βρεθούν όλοι μαζί και έτσι αρκετές οικογένειες θα περάσουν χωριστά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Μια άλλη ιδιομορφία έγκειται στο γεγονός πως πολλοί Τρικαλινοί που ζούνε και διαμένουν σε άλλες πόλεις, δεν θα μπορέσουν φέτος να έρθουν στα Τρίκαλα να περάσουν τις γιορτές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αφού έχουν απαγορευτεί οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, για την παρεμπόδιση της διασποράς του κορονοϊού.

Παράξενη και ιδιόμορφη η κατάσταση στις φετινές γιορτές και ίσως για πολλούς συμπολίτες-κυρίως ηλικιωμένους- τα φετινά Χριστούγεννα να είναι μοναχικά και μελαγχολικά, αφού δεν θα μπορέσουν να δούνε τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Ας θυσιάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα, όπως θυσιάσαμε και το Πάσχα, για να μπορέσουμε να τα χαρούμε όλοι μαζί του χρόνου, γεροί και δυνατοί! Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους!