Για ακόμα μια φορά ο δικός μας Τρικαλινός μάγειρας του κάμπου Αντώνης Κούκεν καταφέρνει να μας εντυπωσιάσει με την νέα του συνταγή, αποδεικνύοντας συγχρόνως πόσο αγαπά και στηρίζει τα Τρίκαλα και τους Τρικαλινούς και τους διαφημίζει αφιλοκερδώς (κάτι που σπανίζει στις μέρες μας) με τον καλύτερο τρόπο. Αυτή την φορά τον βλέπουμε να βρίσκεται στην Λεπτοκαρυά (πρώην Σελίμογλου) ένα χιλιόμετρο σχεδόν από το κέντρο της πόλης και να έχει ανακαλύψει στη Ταβέρνα “Καταφύγιο” την συγκλονιστική χωριάτικη συνταγή για Πρασοτηγανιά.
Όχι όποια κι’ όποια αλλά την αυθεντική όπως την έφτιαχναν οι παλαιότεροι και συγκεκριμένα ο αείμνηστος παππούς της κυρίας Βάσως Τρικάλη και τώρα την φτιάχνει η ίδια για τους πελάτες της. Μάλιστα όπως λέει και ο ίδιος ο Αντώνης στο βίντεο, για να την πείσει να του δείξει την συνταγή του έβγαλε το λάδι γιατί έπρεπε να τον διαβεβαιώσει ότι θα πρέπει να του βρει τα καλύτερα ντόπια πράσα… “να είναι τρυφερά και χωρίς λιπάσματα!”. Έτσι ο μαγειράκος μας έψαξε όλη την πόλη! Ρωτούσε από εδώ, ρωτούσε από εκεί και τελικά όλοι του έλεγαν “Κώστας Μπίλιος”.
Δεν έχασε λοιπόν χρόνο και πήγε μέχρι στα χωράφια του Κώστα όπου ξερίζωσε με τα ίδια του τα χέρια τα εξαιρετικά του πράσα μιας και εκτός απ’ αυτά πήρε και άλλα πολλά ζαρζαβατικά που τα καλλιεργεί και τα φροντίζει με περίσσια αγάπη. Έτσι έφτιαξαν και γεύτηκαν όλοι μαζί την μοσχομυρωδάτη, πεντανόστιμη, με κρέας σαν λουκούμι Χωριάτικη Πρασοτηγανιά! Μας την δείχνουν όμως και βήμα – βήμα την συνταγή για να την φτιάξουμε και εμείς μιας και είναι η περίοδος που τα πολύτιμα από διατροφικής και γευστικής σημασίας πράσα έχουν την τιμητική τους στη κουζίνα μας και μαγειρεύονται με τόσο εύκολο τρόπο!
Δείτε την συνταγή στο κανάλι antonis cooken στο youtube: