Όταν το πρόγραμμα του φαγητού είναι στάνταρ τότε υπάρχει πολύς χρόνος για έμπνευση και αναζήτηση μιας διαφορετικής γεύσης υφής και αρώματος
Υλικά
-
1 κ χοιρινό κομμένο μπουκιες
-
2 πακέτα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
-
3 μικρά πορτοκάλια
-
2-3 φύλλα δάφνης
-
1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο
-
1 κρεμμύδι
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 πράσσο
-
Λάδι
-
Αλάτι πιπέρι θυμάρι
Εκτέλεση
-
Βάζουμε λάδι στην χύτρα και όταν κάψει προσθέτουμε το κρέας να τσιγαριστει
-
Προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο λιωμένο το πράσσο κομμένο σε ροδελιτσες και ανακατεύουμε Προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και το θυμάρι με την δάφνη
-
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ Κλείνουμε την χύτρα και αφήνουμε 15-20 λεπτά
-
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φετουλες τα πορτοκάλια
-
Ανοίγουμε την χύτρα και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και το πορτοκάλι και ανακατεύουμε
-
Ξανακλείνουμε την χύτρα και αφήνουμε ίσα να σηκωθεί η βαλβίδα και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε πέντε λεπτά Ανοίγουμε την χύτρα βγάζοντας τον αέρα και έτοιμοι Καλή μας όρεξη!!!!