Χοιρινό με δαμάσκηνα και πορτοκάλι

Όταν το πρόγραμμα του φαγητού είναι στάνταρ τότε υπάρχει πολύς χρόνος για έμπνευση και αναζήτηση μιας διαφορετικής γεύσης υφής και αρώματος

Υλικά

  1. 1 κ χοιρινό κομμένο μπουκιες
  2. 2 πακέτα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  3. 3 μικρά πορτοκάλια
  4. 2-3 φύλλα δάφνης
  5. 1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο
  6. 1 κρεμμύδι
  7. 2 σκελίδες σκόρδο
  8. 1 πράσσο
  9. Λάδι
  10. Αλάτι πιπέρι θυμάρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε λάδι στην χύτρα και όταν κάψει προσθέτουμε το κρέας να τσιγαριστει

  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο λιωμένο το πράσσο κομμένο σε ροδελιτσες και ανακατεύουμε Προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και το θυμάρι με την δάφνη

  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ Κλείνουμε την χύτρα και αφήνουμε 15-20 λεπτά

  4. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φετουλες τα πορτοκάλια

  5. Ανοίγουμε την χύτρα και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και το πορτοκάλι και ανακατεύουμε

  6. Ξανακλείνουμε την χύτρα και αφήνουμε ίσα να σηκωθεί η βαλβίδα και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε πέντε λεπτά Ανοίγουμε την χύτρα βγάζοντας τον αέρα και έτοιμοι Καλή μας όρεξη!!!!

    cookpad.gr