Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσοστόμος

72011450123 n

 Παρουσία πολλών αρχιερέων και πλήθους κόσμου χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη ο νέος μητροπολίτης  Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Τη χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με συμμετοχή πλειάδας Αρχιερέων, αλλά και πολλών ιερέων της Μητρόπολής μας που βρέθηκαν στην τελετή.

«Εσείς οι νέοι είστε η ελπίδα μας, το στήριγμά μας», είπε προς το νέο μητροπολίτη ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την ανανέωση της Εκκλησίας με «πληθώρα νέων Ιεραρχών». Τόνισε μάλιστα ότι πως η Εκκλησία χρειάζεται «νέα γλώσσα προς τα έξω, αλλά βασισμένη στην ίδια αλήθεια».

Τον συμβούλευσε, ωστόσο, και στις χαρές και στις λύπες να είναι σταθερός στο θυσιαστήριο του Χριστού που είναι το Α και το Ω της ζωής μας, διότι αυτοί που σήμερα θα τον χειροκροτήσουν πιθανόν να τον λιθοβολήσουν και αυτοί που θα τον ασπαστούν πιθανόν να τον ειρωνευτούν.

Στο χειροτονητήριο λόγο του, ο νέος μητροπολίτης αναφέρθηκε στη ζωή και την πορεία του μέσα στην Εκκλησία, ενώ έκανε λόγο και για τα πρόσωπα που στάθηκαν κοντά του και του έδειξαν τον δρόμο της πίστης.

1229000580

900979733733 n

 alexios xirotonia

.