Χαιρετισμός Διευθύντριας Δ.Ε. κας Βασιλικής Κάκλα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

kakla vasiliki

Αγαπητοί συνάδελφοι, μαθητές και γονείς,με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2015-16, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για μια δημιουργική σχολική χρονιά.

Οι εκπαιδευτικοί, παρά τις αντιξοότητες, καλούνται να κάνουν την υπέρβαση και να συμβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο στην υλοποίηση του παιδαγωγικού έργου. Να αφοσιωθούν στη μετάδοση των γνώσεων και των αξιών του πολιτισμού μας, να γίνουν με τη στάση τους παραδείγματα για τους μαθητές τους και με ψηλό αίσθημα ευθύνης και σεβασμό και αγάπη να εμπνέουν τη νέα γενιά.
Το σχολείο αποτελεί κυψέλη μάθησης, χαράς και δημιουργίας.

Σκοπός του είναι να υπηρετήσει το υψηλό αγαθό της παιδείας μέσα σε θετικό κλίμα διαλόγου και συνεργασίας. Η πρόβλεψη, η καλή οργάνωση, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων, ο εθελοντισμός και η συλλογική δράση είναι στοιχεία που προάγουν τη γνώση και τον πολιτισμό.. Οι μαθητές πρέπει να ανοίξουν το μυαλό τους και την ψυχή τους στο ωραίο ταξίδι της γνώσης και της αρετής.

Να αποκτήσουν όλα εκείνα τα εφόδια που θα τους βγάλουν σε ασφαλή λιμάνια σε μια εποχή μεγάλων κοινωνικών δυσκολιών και αναταράξεων και να δημιουργήσουν μια κοινωνία καλύτερη από κείνη που παρέλαβαν από τους γονείς τους. Αυτοί είναι η ελπίδα του τόπου μας ,σ’ αυτούς εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για μια κοινωνία προόδου, αξιών, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Μπροστά στη σημαντικότητα και τη δυσκολία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων δεσμεύεται να είναι κοντά στους δασκάλους, στους μαθητές και στις οικογένειές τους, συνεργάτης και αρωγός στον ωραίο αγώνα τους, ώστε με επιμονή και το συντονισμό όλων, το ταξίδι να είναι όμορφο και οι στόχοι να κατακτώνται.
Το όραμα της Παιδείας είναι πιο ζωντανό για όλους μας από κάθε άλλη φορά.

Σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω εκ των προτέρων για την κάθε δυνατή προσπάθεια που θα καταβάλλετε. Σας εύχομαι υγεία, δύναμη και επιτυχία. Καλή σχολική χρονιά

Η Διευθύντρια της Δ.Ε. Τρικάλων
Βασιλική Κάκλα

.