Χειροκροτήθηκε ο Δημήτρης Παπαστεργίου από όλες τις πτέρυγες στο Δημοτικό Συμβούλιο

Με χειροκροτήματα άρχισε η αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, τα οποία εισέπραξε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου για την ανάληψη της Προεδρίας της ΚΕΔΕ, μιας τόσο σημαντικής για τα Τρίκαλα θέση ευθύνης και μάλιστα από όλες τις πτέρυγες του συμβουλίου, πολιτικούς φίλους και αντιπάλους, άσχετα αν τον ψήφισαν ή όχι.

Κατά τα λοιπά, ο ίδιος παρουσίασε τον προϋπολογισμό έργων του 2019, ύψους 21.820.245 ευρώ, όπως και τα έξοδα του Δήμου για το τρέχον έτος ύψους 1.617.167 ευρώ. Ο Δήμαρχος παρουσίασε επίσης στην ολομέλεια το τεχνικό πρόγραμμα του 2019, με τα έργα που ολοκληρώθηκαν ή είναι σε εξέλιξη να κυμαίνονται στο 63% και αυτά που είναι σε αναμονή στο 37%. Σε μια αποστροφή πάντως του λόγου του, ο ίδιος χαρακτήρισε δύσκολη χρονιά την χρονιά που φεύγει μ’ έναν οριακό προϋπολογισμό.

Αμέσως μετά ακολούθησαν ερωτήσεις από το σώμα, με τον Σύμβουλο της αντιπολίτευσης Ζήση Γκουγκουστάμο να λέει πως η δωρεά Δεληλίγκα προς τον δήμο δεν υπάρχει στα προτεινόμενα έργα, με τον Δήμαρχο να απαντάει πως μέσω του νέου προϋπολογισμού που θα συνταχθεί, θα ενταχθεί άμεσα σε κάποιο χρηματοοικονομικό πρόγραμμα. Ομοίως ο Θόδωρος Σπανός ρώτησε να μάθει για την τύχη της δωρεάς Παντελιδάκη στον Δήμο, για να πάρει την απάντηση πως αμέσως μετά την δημοπράτηση του αρχοντικού Μάντζαρη για την στέγαση του σπιτιού των Τρικαλινών καλλιτεχνών, η δωρεά Παντελιδάκη θα είναι το αμέσως επόμενο έργο.

Πάντως ο Δήμαρχος Τρικκαίων δεν ήρθε με άδεια χέρια στο συμβούλιο. Έφερε ένα κουτί γλυκά μοιράζοντας σε όλους και μάλιστα για διπλό λόγο. Για την επιτυχία του στην ΚΕΔΕ, αλλά και για την γιορτή του γιού του Νίκου.