Χαρίτσης: Είμαστε έτοιμοι για τετραπλές εκλογές τον Μάιο

Το υπουργείο Εσωτερικών είναι καθόλα έτοιμο για τη διεξαγωγή ταυτόχρονων εκλογικών αναμετρήσεων, ακόμη και αν συμπέσουν και οι εθνικές εκλογές την ίδια περίοδο, επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σημειώνοντας ωστόσο πως είναι πολιτική απόφαση για την οποία δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη.

Σε συνέντευξή του στο Open, ο κ. Χαρίτσης τόνισε πως «ο Έλληνας πολίτης γνωρίζει ότι οι ελληνικές εκλογές διεξάγονται με απόλυτα διαφανείς όρους», απαντώντας σε ερώτηση για τις εταιρίες που θα αναλάβουν το τεχνικό κομμάτι αλλά και τις αναφορές της αντιπολίτευσης.

«Η συνεργασία με τη Singular είναι υποδειγματική και έχω και θα έχω μια συνάντηση με τα στελέχη της τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.

«Για τους ετεροδημότες, για να μπορέσουν να ψηφίσουν σε όλες τις κάλπες, θα υπάρξει τεχνική και θεσμική λύση», απάντησε ο κ. Χαρίτσης.

Για το σενάριο λίστας στις ευρωεκλογές είπε ότι η θεσμική διαδικασία προβλέπει την εκλογή με σταυρό και ότι «θα προχωρήσουμε με αυτό το σύστημα».

Για την ψήφο των μεταναστών και τα δημοσιεύματα του Τύπου, είπε ότι «η Ελλάδα πρέπει να λογίζεται ως κανονικό ευρωπαϊκό κράτος που να παρέχει δικαιώματα».

Παράλληλα, για την ψήφο των απόδημων, είπε ότι αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής που θα έρθει στην Βουλή και αν το επιτρέψει ο πολιτικός χρόνος, θα υπάρξει σχετική ρύθμιση.

Τέλος, ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε στα επικίνδυνα κτίρια της Αθήνας, τονίζοντας ότι το ΥΠΕΣ δεν μπορεί να παρέμβει σε ιδιωτικές κατοικίες, αλλά με το πρόγραμμα Φιλόδημος δίνονται «παράθυρα» και χρηματοδοτήσεις «επανάχρησης» τέτοιων κτιρίων.

newpost.gr