Χάος στα φαρμακεία των Τρικάλων

farmakeio

Σκηνικό χάους έχει διαμορφωθεί στην αγορά φαρμάκου το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς από τα ράφια των φαρμακείων καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις σκευασμάτων με τους επαγγελματίες του χώρου να σηκώνουν τα χέρια ψηλά και να «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου».

Οι βασικότερες αιτίες είναι από τη μία η κατακόρυφη πτώση στις τιμές των φαρμάκων που έχουν σαν αποτέλεσμα τις παράλληλες εξαγωγές και από την άλλη οι περιορισμοί στις συναλλαγές και γενικότερα η αβεβαιότητα που έχει διαμορφωθεί στην αγορά.

Οι μεγαλύτερες ελλείψεις καταγράφονται σε εποχικά εμβόλια, σε αντιβιοτικά φάρμακα για τη χοληστερίνη, αλοιφές δερματολογικές, φάρμακα για τη γαστροπροστασία, κολλύρια, αντιυπερτασικά φάρμακα, σε ινσουλίνες, σε αντιπηκτικά και σε σκευάσματα για νευρολογικές ασθένειες.

Οι Τρικαλινοί  φαρμακοποιοί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξυπηρετήσουν ασθενείς και ασφαλισμένους, ώστε να μπορούν να συνεχίζουν απρόσκοπτα τη θεραπεία τους, κάτι το οποίο ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο σε πολλές περιπτώσεις.

 

.