Χαμηλές θερμοκρασίες και προβλήματα σε μετακινήσεις στο νομό Τρικάλων

 

Στην «κατάψυξη» παραμένει ο νομός Τρικάλων, όπου για ένα ακόμη 24ωρο επικρατούν συνθήκες ολικού παγετού, με τον υδράργυρο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας να βρίσκεται υπό το μηδέν.

Εξαιτίας του παγετού θα μείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία, ενώ πολλά νοικοκυριά παραμένουν χωρίς νερό εξαιτίας παγωμένων σωληνώσεων ύδρευσης ή σπασμένων υδρόμετρων. Εξάλλου, οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τα τελευταία 24ωρα στα Τρίκαλα είχαν ως αποτέλεσμα να παγώσουν σωληνώσεις φυσικού αερίου κι αρκετά νοικοκυριά να μείνουν χωρίς θέρμανση ή ζεστό νερό.

Την ίδια ώρα, σε παγοδρόμια έχουν μετατραπεί αρκετοί δρόμοι και πεζοδρόμια σε όλο το νομό, με αποτέλεσμα οχήματα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες ή αλυσίδες και οι πεζοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Μέρα-νύχτα στο δρόμο βρίσκονται  οι αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων του νομού και της Αντιπεριφέρειας δίνοντας λύσεις και προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο του ορεινού και πεδινού νομού. Οι θερμοκρασίες στα Τρίκαλα είναι πολικές, ενώ το χιόνι και ο παγετός κάνουν δύσκολο το έργο τους.