Το Brexit απειλεί με… αφανισμό το τζιν!

Απανταχού λάτρεις του τζιν κρατήστε σφιχτά το ποτήρι σας. Ίσως να είναι το τελευταίο κοκτέιλ που θα πιείτε, καθώς το Brexit ίσως προκαλέσει έλλειψη στο αγαπημένο σας αλκοολούχο ποτό.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Κρασιού και Αλκοολούχων Ποτών της Μεγάλης Βρετανίας, η βρετανική κυβέρνηση αποκάλυψε ένα καταστροφικό σενάριο σύμφωνα με το οποίο θα προκληθούν σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα εντός διαστήματος 2 εβδομάδων από την αποχώρηση από τη ΕΕ.

Μεταξύ αυτών που θα λείψουν θα είναι και ο καρπός Άρκευθος, το βασικό συστατικό του τζιν, καθώς οι Βρετανοί ποτοποιοί εξαρτώνται εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα πολύτιμα συστατικά που εισάγονται από τις χώρες της Μεσογείου.

Υπάρχουν περισσότεροι από 315 ποτοποιοί στο Ηνωμένο Βασίλειο και η περσινή ετήσια παραγωγή τους ξεπέρασε τα 55 εκατ. μπουκάλια τζιν.

Ειδικότερα, όπως τονίζει ο επικεφαλής του  Οργανισμού Κρασιού και Αλκοολούχων Ποτών της Μεγάλης Βρετανίας, στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και ΕΕ ενόψει Brexit οι συνέπειες για τους παραγωγούς αλκοολούχων ποτών, ιδίως τους  πιο μικρούς θα είναι καταστροφικές. Η έλλειψη των πρώτων υλών αναμένεται να εκτοξεύσει τις τιμές τους, εξαιτίας του ανταγωνισμού.

Η βρετανική βιομηχανία τζιν αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα ανθίζουσας επιχειρηματικότητας που θα μπορούσε να καταστραφεί ολοκληρωτικά από τον Αρμαγεδδώνα του Brexit.

Και το πιο δυσάρεστο όλων, τα εκατομμύρια των οπαδών του τζιν πρόκειται να υποφέρουν.

reader.gr