Μπακλαβαδάκια με Μακεδονικό Χαλβά με Αμύγδαλο

 Υλικά

Για τα μπακλαβαδάκια
250 gr. Μακεδονικό Χαλβά με Αμύγδαλο
10 φύλλα κρούστας για γλυκά
150 gr. αμυγδαλόψιχα
60 gr. φρυγανιά τριμμένη
130 ml. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλλο

Για το σιρόπι
275 gr. ζάχαρη
300 ml. νερό
1 ξυλάκι κανέλα
2-3 φέτες λεμόνι
2-3 φέτες  πορτοκάλι

Εκτέλεση

 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165ο C. Αλέθουμε την αμυγδαλόψιχα και την ανακατεύουμε με τη φρυγανιά και τα μπαχαρικά, προσθέτουμε τον Μακεδονικό Χαλβά θρυμματισμένο και ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε το φύλλο, παίρνουμε δύο από τα φύλλα και ξεκινώντας από την άκρη τοποθετούμε τη γέμιση. Τυλίγουμε σε ανάλαφρο ρολό, κλείνουμε καλά τις άκρες και τοποθετούμε σε ταψί. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε για τα υπόλοιπα φύλλα.

 Με ένα κοφτερό μαχαιράκι τρυπάμε το μπακλαβα μέχρι κάτω ώστε να λαδωθεί καλά.Ρίχνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και το καίμε καλά σε χαμηλή θερμοκρασία. Ρίχνουμε το λάδι κουταλιά-κουταλιά σε όλη την επιφάνεια και στις χαρακιές που κάναμε με το μαχαίρι. .

Ψήνουμε τον μπακλαβά στους 165ο C. για περίπου 50 λεπτά και μέχρι να ψηθεί ετοιμάζουμε το σιρόπι.Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά, μόλις βγάλουμε τον μπακλαβά τον σιροπιάζουμε κουταλιά – κουταλιά και τον αφήνουμε μέχρι να κρυώσει.

 Κατόπιν κόβουμε το κάθε ρολό σε μικρότερα μπακλαβαδάκια.

Νηστίσιμα Μπακλαβαδάκια Συνταγές

Σημειώσεις για την Συνταγή:
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καρύδι για τη γέμιση.
– Μπορούμε τα μπακλαβαδάκια να τα αρωματίσουμε με μαστίχα και ξύσμα πορτοκαλιού.
– Ο μπακλαβάς μπορεί να στρωθεί και κανονικά σε ένα μέτριο ταψί.
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλες γεύσεις Μακεδονικού Χαλβά.

funkycook.gr