Μπακαλιάρος με ρεβίθια στον φούρνο

Υλικά

  • 500γρ. μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
  • 500γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 20ml κρασί λευκό ξηρό
  • 300γρ. ντοματάκια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι
 
 
 

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε τα μουλιασμένα ρεβίθια, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτετε τα ντοματάκια, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Μεταφέρετε τα ρεβίθια με τη σάλτσα τους σε ένα βαθύ ταψί και τοποθετείτε από πάνω τον μπακαλιάρο. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 40 λεπτά.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Ανάλογα με το πάχος και την προέλευση του ο μπακαλιάρος χρειάζεται ξαρμύρισμα μέχρι και 2 ημέρες, αλλάζοντας συχνά το νερό του.

olivemagazine.gr