Μπαίνει από τη Δευτέρα σε εφαρμογή η ελεγχόμενη στάθμευση (Φωτό-βίντεο)

Συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ δόθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης στο χώρο του GiSeMI στον Άγιο Οικουμένιο, με την συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων, της εταιρείας «Αστική Ανάπτυξη» και της εταιρείας etrikala, για το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στη πόλη των Τρικάλων, που μπαίνει σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr, στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και οι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Αστικής Ανάπτυξης» Γιώργος Ζιώγας και Χρήστος Γούλας αντίστοιχα, οι οποίοι παρουσίασαν όλες τις λεπτομέρειες του νέου μέτρου, που από την ερχόμενη Δευτέρα μπαίνει και επίσημα πια στην καθημερινότητα μας.

Όπως τονίστηκε από τους ομιλητές, η ελεγχόμενη στάθμευση είναι ένα εγχείρημα που δεν γίνεται για οικονομικούς λόγους, για συγκέντρωση εσόδων από τον δήμο, αλλά για την επιβολή μιας τάξης και ενός νοικοκυρέματος στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και στο πρόβλημα της στάθμευσης που υπάρχει ιδίως στο κέντρο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν οι κάτοικοι περισσότερο το ποδήλατο για την κίνηση τους στο κέντρο και να μειωθεί έτσι η εκπομπή ρύπων από τα αυτοκίνητα. Ωστόσο τα έσοδα που θα έρχονται στο δήμο από την αγορά των καρτών στάθμευσης, θα αποθηκεύονται σε ένα μεγάλο «κοινωνικό κουμπαρά» που θα αποδίδεται στις ευαίσθητες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του δήμου. Πρόκειται συνολικά για 530 θέσεις στάθμευσης στο κέντρο των Τρικάλων και ο κάθε πολίτης θα μπορεί να προμηθεύεται τις κάρτες από συγκεκριμένα σημεία πώλησης ή μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή novo Ville στο κινητό του και να την χρησιμοποιήσει εύκολα. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει μια περίοδος χάριτος σε όλους τους οδηγούς, ώστε να επισημανθούν τυχόν λάθη και παραλείψεις από την εφαρμογή του μέτρου.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο την τοποθέτηση του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, για την εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης: