Μπαμπάς, το γλυκό που σε κάνει να χαμογελάς!

Μπαμπάς με ρούμι

45΄+ 45’ αναμονή

Υλικά για 10-12 άτομα
Για τους μπαμπάδες
500 γρ. αλεύρι τύπου φαρίνα
200 ml φρέσκο γάλα, χλιαρό
20 γρ. νωπή μαγιά, θρυμματισμένη
60 γρ. βούτυρο μαλακό
7 βιολογικά αυγά
40 γρ. ζάχαρη

Για το σιρόπι
800 ml νερό
2 φλιτζ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
150 ml ρούμι

Για το σερβίρισμα
500 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σεσφιχτή σαντιγί
1 φλιτζ. ψίχα φιστίκι Αιγίνης, χοντροσπασμένη
κερασάκια γλασέ

Εκτέλεση
Μπαμπάδες: Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το χλιαρό γάλα και τη μαγιά και αφήνουμε να μουσκέψει για 4΄. Την ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί και τη ρίχνουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ για 3΄, μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο και αφράτο. Καλύπτουμε το μπολ με μεβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45΄, μέχρι να φουσκώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Μοιράζουμε το μείγμα σε 10-12 βουτυρωμένα ατομικά φορμάκια για κέικ και τα ψήνουμε για 30΄. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τους μπαμπάδες να κρυώσουν. Τους ξεφορμάρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.

Σιρόπι: Βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι. Τρυπάμε τους μπαμπάδες σε πολλά σημεία με μια οδοντογλυφίδα και τους περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Τους αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν τελείως. Με ένα μαχαιράκι τούς χαράζουμε οριζόντια στη μέση (χωρίς όμως να τους κόψουμε στα δύο) και τους γεμίζουμε με τη σαντιγί. Γαρνίρουμε με κερασάκια γλασέ και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε.

olivemagazine.gr