Αυτή η λεμονάτη συκωταριά είναι μεζές που σηκώνει μπόλικο κρασί.Η νοστιμιά απογειώνεται με τον χυμό λεμονιού και το ωμό ελαιόλαδο που προστίθενται στο τέλος.
Υλικά
Μερίδες: 8-10
Διαδικασία
- Ζεσταίνουμε μια φαρδιά κατσαρόλα σκέτη, χωρίς λάδι, σε μέτρια φωτιά και όταν κάψει ρίχνουμε τη συκωταριά και το εντεράκι (αν βάλουμε) και τα «ψήνουμε» σκέτα, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το κρασί, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το σκόρδο.
- Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το νερό.
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 1 ώρα, μέχρι η συκωταριά να μαλακώσει και το φαγητό να πιει τα περισσότερα υγρά του.
- Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε μια δυο φορές και σερβίρουμε.