Μεζές με αρνίσια νεφρά, λουκάνικα και κρεμμυδάκια στιφάδο

Τα αρνίσια νεφρά είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη Γαλλία. Ένας συνήθης τρόπος παρασκευής τους είναι με βούτυρο και κρασί στο τηγάνι.

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τις φρυγανισμένες φέτες

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τον μεζέ με αρνίσια νεφρά, λουκάνικα και κρεμμυδάκια στιφάδο, κόβουμε, με καλό μαχαίρι, στη μέση τα νεφρά και με ένα ψαλίδι αφαιρούμε τις λευκές μεμβράνες και τις ίνες που τα περιβάλλουν.
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα λιώνουμε σε δυνατή φωτιά το μισό βούτυρο και τηγανίζουμε τα νεφρά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
  4. Βγάζουμε τα λουκάνικα και τα νεφρά, τα βάζουμε σε πιατέλα και κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  5. Ζεσταίνουμε στο σκεύος το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κρασί, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή πάστα.
  7. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον ζωμό και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να φτιάξουμε λείο μείγμα.
  8. Τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά, αδειάζουμε εκεί το μείγμα ζωμού, ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά.
  9. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά, μέχρι η σάλτσα να κοχλάσει.
  10. Αλατοπιπερώνουμε.
  11. Ρίχνουμε ξανά τα νεφρά και τα λουκάνικα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα νεφρά.
  12. Αποσύρουμε.
  13. Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  14. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι και το σκόρδο και με αυτό το μείγμα αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με ένα πινέλο.
  15. Τις βάζουμε στη σχάρα του φούρνου και τις ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσουν.
  16. Μοιράζουμε, τον μεζέ με αρνίσια νεφρά, λουκάνικα και κρεμμυδάκια στιφάδο, σε πιάτα και συνοδεύουμε με τις φρυγανισμένες φέτες.

gastronomos.gr