ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!

Καλώς να έρθει ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητος στην πόλη της Καλαμπάκας.

Βέβαια είναι γνωστό πως οι κάτοικοι μιας ιδιάζουσας- λόγω Μετεώρων- Μητρόπολης, αγνοήθηκαν αφού η άποψη τους δεν είχε ισχύ στον Αρχιεπίσκοπο. Και λέμε ιδιάζουσα καθώς ο π. Νήφων γνωρίζει άριστα τη διακονία στη Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων, αφού μαθήτευσε δίπλα σε έναν ομολογουμένως ηθικό, ακέραιο Ιεράρχη τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Σεραφείμ.

Ο π. Νήφων δεν θα έχει άλλη ευκαιρία να θέσει υποψηφιότητα, καθώς έχει ταχθεί να υπηρετεί τον Θεό στο μοναστήρι του Μεγάλου Μετεώρου. Ήταν μία ευκαιρία, την οποία η Ιεραρχία για τους λόγους της δεν υλοποίησε. Άξιος νέος, γνώστης της διακονίας στην Μητρόπολη, με λόγο κατανοητό και εύστοχο, αλλά δυστυχώς ο Αρχιεπίσκοπος δεν είδε καθαρά. Η έγκυρη αξιολόγηση της κατάστασης, αλλά και περισσότερο η λογική, έδειχνε ως νέο Μητροπολίτη τον π. Νήφωνα. Γιατί για άλλη μία φορά, η φωνή του λαού που αγαπάει τον π. Νήφωνα τόσο πολύ δεν εισακούστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο; Αλλά και η φωνή του Μακαριστού κυρού Σεραφείμ που κι εκείνον  αγνόησε ο Αρχιεπίσκοπος; Έναν Ιεράρχη με πολύ μεγάλη ιστορία στην Εκκλησία της Ελλάδος;

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι άξιος ο νυν Μητροπολίτης κ.κ. Θεόκλητος, πνευματικό παιδί μιας σπουδαίας ήσυχης πνευματικής μορφής, εκείνης του Μητροπολίτη Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, της χαμογελαστής και ήπιας φωνής. Ο Θεός να του δώσει δύναμη, πολλές πνευματικές χαρές στα άγια Μετέωρα και όταν ο Θεός τον καλέσει κοντά του, να φύγει με το χαμόγελο που έρχεται. Η Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων είναι μία Μητρόπολη φάρος για την Ελλάδα αλλά και για όλη την υφήλιο λόγω Μετεώρων. Μία Μητρόπολη που ανέστησε με τεράστιο έργο από το ΜΗΔΕΝ η ακοίμητη πνευματική μορφή του Μακαριστού κυρού Σεραφείμ και αυτό το γνωρίζουν όλοι.

Άξιος ο νέος Μητροπολίτης. Καλή δύναμη και προσοχή στις σειρήνες της ευρύτερης περιοχής.