Αβραμόπουλος ο επόμενος Επίτροπος στην Κομισιόν

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο προτείνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν.

 

7B8B54F

O κ. Σαμαράς απέστειλε ήδη σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην οποία αναφέρεται ότι η ελληνική πρόταση για την θέση του Επιτρόπου είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Η επίσημη ανακοίνωση

«Σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Ιουλίου 2014, η Κυβέρνηση ενημέρωσε με επιστολή τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean- Claude Juncker, ότι προτείνει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης το μεσημέρι της Κυριακής.

Για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στην Κομισιόν, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα πρέπει να παραιτηθεί από βουλευτής. Τη θέση του κ. Αβραμόπουλου στη Βουλή των Ελλήνων καταλαμβάνει ο Θάνος Πλεύρης, πρώτος επιλαχών της ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθηνών.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα πρέπει να παραιτηθεί από το αξίωμα του βουλευτή προτού αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως μέλος του Κολεγίου των Επιτρόπων.

protothema.gr

.