Αβγά μπουγιουρντί

Υλικά

  • 1 πιπεριά
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 150γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 100γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 3-4 αβγά
  • 100γρ. κασέρι, σε κυβάκια
  • 5-6 ντοματίνια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένo

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα. Ξεφλουδίζετε και κόβετε την πιπεριά και τις ντομάτες σε κύβους, τα ανακατεύετε σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο, αλατίζετε και προσθέτετε το θυμάρι.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ανακατεύετε τη φέτα και το κατσικίσιο τυρί και πασπαλίζετε με λίγο μπούκοβο και πιπέρι. Προσθέτετε τις ντομάτες και ανακατεύετε ξανά.

Ψήνετε για 15 λεπτά, βγάζετε το μπουγιουρντί από το φούρνο και με ένα κουτάλι ανοίγετε 3-4 τρύπες στην επιφάνεια του. Εκεί ρίχνετε από ένα αβγό, το κασέρι και γύρω τα ντοματίνια. Ψήνετε για ακόμη 10 λεπτά και σερβίρετε με λίγο ωμό ελαιόλαδο, θυμάρι και μπούκοβο.

Φωτογραφία – Food styling: Εύα Μονοχάρη – Funky Cook