«Ασπόνδυλο» το ΠΑΣΟΚ, λέει ο Μόσιαλος

mosialos_3

 

 

 

“Το ΠΑΣΟΚ χειάζεται ένα νέο ηγέτη, που να εκφράζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, να έχει συμβάλει ήδη προς αυτή την κατεύθυνση και να υποστηρίζει ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα ευρωπαϊκού προσανατολισμού”, επισημαίνει σε άρθρο του στην εφημερίδα “τα Νέα” ο Ηλίας Μόσιαλος.

“Δεν θα ανακάμψει όμως αν αλλάξει μόνο ηγεσία” συνεχίζει ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και εκφράζει μια άποψη που είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις: “Το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι ένα τελείως αποδιοργανωμένο, ασπόνδυλο ιδεολογικά”!

Κατά τον κ. Μόσιαλο, το ΠΑΣΟΚ “χρειάζεται άμεσα να μετατραπεί από κόμμα των μηχανισμών και των ευνοημένων από τον κρατισμό, σε κόμμα ανοικτό στις νέες ιδέες, τους νέους ηλικιακά αλλά και στα δυναμικά κοινωνικά στρώματα”.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως είναι “δεδομένο ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα εκλεγεί αρχηγός του ΠΑΣΟΚ” και χαρακτήρισε “υγιές το φαινόμενο να υπάρχουν κι άλλες υποψηφιότητες”.

Εις ό,τι αφορά τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες και το ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να επιδιώξει συγκυβέρνηση με τη ΝΔ (όπως υποστήριξε για παράδειγμα ο Ανδρέας Λοβέρδος) ή να προσεγγίσει για συνεργασία τα κόμματα της αριστεράς (όπως πρότεινε ο Κώστας Σκανδαλίδης), ο κ. Μόσιαλος επισήμανε πως το ερώτημα είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα πρέπει να ακολουθηθεί και όχι αν η συνεργασία θα γίνει με την αριστερά ή τη δεξιά.

Ιδιαίτερα σκληρός ήταν ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ με τους διαγραμμένους βουλευτές του κόμματός του. “Σοσιαλιστικά είναι αυτά που λέω εγώ και όχι αυτά που λένε οι διαγραμμένοι”, δήλωσε ο κ. Μόσιαλος εξηγώντας: “δεν είναι σοσιαλιστικό το κράτος να πληρώνει μια τεράστια κρατική μηχανή στην οποία εργαζονται ευνοημένοι από το κόμμα”, “δεν είναι σοσιαλιστικό το 40% των δαπανών υγείας να είναι ιδιωτικές”, “δεν είναι σοσιαλιστικό περίπου το 50% των δαπανών για την παιδεία να πηγαίνουν σε ιδιώτες…”.

 

 

protothema.gr