Αρνίσιο μπούτι με αρωματική σάλτσα μουστάρδας

Υλικά
1 αρνίσιο μπούτι: γύρω στα 1.800 γρ.
Δεντρολίβανο: 2 κλωνάρια
Σκόρδο: 4 σκελίδες κομμένες σε φετάκια
Αλάτι, πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα μουστάρδας
Φιλετάκια αντσούγιας: 2 ψιλοκομμένα
Κάππαρη: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένη
Μουστάρδα: 1 κουταλιά της σούπας
Ξίδι από λευκό κρασί: 2 κουταλάκια του γλυκού
Σκόρδο: 2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
Αρωματικά διάφορα: 6 κουταλιές της σούπας, (μαϊντανός, τσάιβ και δεντρολίβανο), ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο: 160ml

Εκτέλεση
1. Για τη σάλτσα αναμειγνύετε τα φιλέτα αντσούγιας, την κάππαρη, τη μουστάρδα, το ξίδι, το σκόρδο και τα αρωματικά χόρτα και προσθέτετε σιγά σιγά το ελαιόλαδο ενώ χτυπάτε με πιρούνι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °C.
2. Βάζετε το κρέας σε μικρό ταψάκι και το σκίζετε σε διάφορα σημεία. Βάζετε στις σχισμές το δεντρολίβανο και το σκόρδο. Αλείφετε το κρέας με τη σάλτσα μουστάρδας και ελαιόλαδο και αλατο- πιπερώνετε. Ψήνετε επί 80’-90’, αλείφοντας συχνά το κρέας με το ζουμί που βγαίνει στο ταψί. Το σερβίρετε αφού περιχύσετε το μπούτι με τη σάλτσα μουστάρδας.

in2life.gr