Αρνί στο φούρνο λεμονάτο με πατάτες και μουστάρδα

Υλικά: 1½ – 2 κιλά (ή 2 μπούτια με κόκαλο) αρνάκι, 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κομμάτια, 4 σκελίδες σκόρδο, 1 1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, 2/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, 2 ζουμερά λεμόνια, 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Καθαρίζετε τις σκελίδες του σκόρδου, τις κόβετε πρώτα στη μέση, αφαιρείτε το πράσινο φύτρο τους και ψιλοκόβετε τις μισές. Αλατοπιπερώνετε τις υπόλοιπες και τις μπήγετε στο αρνί, αφού τους κάνετε σχισμές με κοφτερό μαχαίρι. Βάζετε το κρέας σε ταψάκι με λίγο λάδι και γύρω γύρω τοποθετείτε τις πατάτες. Αλατοπιπερώνετε. Χτυπάτε στο μπλέντερ (ή σε ένα σέικερ) το υπόλοιπο λάδι, το χυμό των λεμονιών, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Περιχύνετε το φαγητό με αυτό το μείγμα. Ανακατεύετε καλά να πάει το μείγμα παντού. Ρίχνετε και μισό φλιτζάνι νεράκι. Σκεπάζετε το φαγητό καλά με αντικολλητικό χαρτί φούρνου (λαδόκολλα) και το ψήνετε το φαγητό στους 180 – 200 °C επί 1 ώρα και 30’ ή 2 ώρες. Συνήθως δε χρειάζεται ρόδισμα μετά, αλλά αν σας φανεί ότι το θέλετε λίγο πιο ροδοψημένο, αφήστε το και άλλα 10′ ξεσκέπαστο.

icookgreek.gr