Υλικά: 1½ κιλό αρνάκι, κομμένο σε μερίδες, 900 γρ. χορταρικά ανάμεικτα (σπανάκι, σέσκουλα, λάπαθα κ.λπ.) πλυμένα και χοντροκομμένα, 2 μαρούλια καθαρισμένα, πλυμένα και χωρισμένα στα φύλλα τους, 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι Για το αυγολέμονο: 2-3 λεμόνια, 2 αυγά, 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ
Εκτέλεση 1. Ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε τις μερίδες του κρέατος, αφού τις αλατοπιπερώσετε. Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα, ρίχνετε τα χοντροκομμένα χόρτα και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τον άνηθο, ξαναρίχνετε το κρέας στην κατσαρόλα, λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 1 ώρα και 15’, μέχρι να ψηθεί καλά το αρνί και να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Παρακολουθείτε πάντα ενδιάμεσα αν το φαγητό χρειάζεται λίγο νερό ακόμη. 2. Για το αυγολέμονο παίρνετε το ζουμί από το κρέας και τα χόρτα, το δένετε σε μικρό κατσαρολάκι με το αλεύρι ή το κορν φλάουρ. Χτυπάτε τα αυγά με το χυμό των λεμονιών και αλατοπίπερο. Ρίχνετε μία μία κουταλιές από το πηχτό ζουμί στο μείγμα των αυγών, χτυπώντας με το σύρμα για να ανακατευτούν (αυτό γίνεται για να πάρουν τα αυγά τη θερμοκρασία από το ζουμί). 3. Ανακατεύετε τα δύο μείγματα στο κατσαρολάκι και δένετε τη σάλτσα αυγολέμονου σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με το φαγητό, κουνάτε για να ανακατευθεί καλά με το κρέας και τα χόρτα, πασπαλίζετε με πιπέρι και σερβίρετε.
icookgreek.gr