Άρης Μερεντίτης: μισή νίκη…

Με δημοσίευμα του στο διαδίκτυο ο Τρικαλινός δικηγόρος και στέλεχος του «Κινήματος Αλλαγής» Άρης Μερεντίτης, χαρακτηρίζει ως μισή νίκη την απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής να ανακαλέσει  την προηγούμενη απόφαση μεταβίβασης των 2.330 εκ των 10.119 ακινήτων του ελληνικού δημοσίου στο Υπερταμείο, την οποία πρώτος είχε αναδείξει ο ίδιος σε τοπικό επίπεδο.

«Στις 11 Σεπτεμβρίου 2018 είχα γράψει για τα 10.119 ακίνητα, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο, μεταξύ των οποίων και 15 στα Τρίκαλα.
Με απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής εξουσιοδότησε τον Τσακαλώτο να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφαση, ως προς 2.330 ακίνητα.
Στα τοπικού ενδιαφέροντος, εξαιρούνται εν τέλει το Φρούριο, το Ασκληπιείο και τα Δικαστικά Μέγαρα (παλαιό και νέο), με την πλατεία που βρίσκεται μπροστά από αυτά.
Δεν εξαιρούνται (και συνεπώς μεταβιβάζονται κανονικά στο Υπερταμείο) το άλσος του Προφήτη Ηλία, η πλατεία Κιτριλάκη, το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και μερικά ακόμα ακίνητα.

Τα ερωτήματα παραμένουν: ιδεολογικά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν κανένα πρόβλημα με όλο αυτό; Με ποιο σκεπτικό εξαιρούν την πλατεία μπροστά από το παλαιό Δικαστικό Μέγαρο αλλά δεν εξαιρούν την πλατεία Κιτριλάκη; Γιατί δεν εξαιρούν και το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας; Για τη μεταβίβαση των 235,612 στρεμμάτων του Προφήτη Ηλία δεν έχουν να εξηγήσουν τίποτα στην τρικαλινή κοινωνία;

(ΥΓ: ο τοπικός σύριζα έλεγε τότε σε ανακοίνωσή του ότι «Καμία μεταφορά ακινήτου δεν συντελείται εάν συντρέχει περίπτωση της παρ. 4 του άρθρου 196 του ν.4389/2016». Τώρα που η κυβέρνηση ανακαλεί την προηγούμενη απόφασή της, επιμένουν ότι δεν είχε συντελεστεί καμία μεταβίβαση;)»