Άρης Μερεντίτης: Εμπαιγμός από την κυβέρνηση η ενίσχυση των δικηγόρων με επιταγές κατάρτισης

Το δικό του σχόλιο για την επιθυμία της κυβέρνησης να ενισχύσει οικονομικά τους εκπροσώπους του δικηγορικού κλάδου, έκανε ο γνωστός Τρικαλινός νομικός Άρης Μερεντίτης, τονίζοντας ότι αυτές οι πρακτικές εκ μέρους της κυβέρνησης, αποτελούν στην ουσία πολλαπλό εμπαιγμό για τον κλάδο.

«Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών ότι ο κλάδος των δικηγόρων θα ενισχυθεί ενόψει της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων μέσω επιταγών κατάρτισης 600 ευρώ (; ) είναι πολλαπλός εμπαιγμός.

Όχι μόνο επειδή είναι πλήρως ανακόλουθος σε σχέση με τις αρχικές ανακοινώσεις του ίδιου Υπουργείου, αλλά κυρίως επειδή με τέτοιου είδους πρακτικές δεν ενισχύονται οικονομικά οι δικηγόροι αλλά οι εταιρείες και λοιποί φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της επιμόρφωσης. Ας πει ευθέως, λοιπόν, το ΥπΟικ ποιους πραγματικά ευνοεί οικονομικά μ’ αυτό το μέτρο.

Έχουμε κάθε λόγο να βλέπουμε καχύποπτα τη συγκεκριμένη δράση. Αν η κυβέρνηση θέλει να δαπανήσει ένα συγκεκριμένο κονδύλιο για τη στήριξη του κλάδου των δικηγόρων, δεν υπάρχει καμία λογική να δίνεται με κουπόνια επιμόρφωσης, τη στιγμή που σε πολλούς άλλους επαγγελματίες δίνεται απευθείας στο δικαιούχο – ωφελούμενο.

Νομίζω ότι από το να ενισχυθούν οικονομικά οι φορείς επιμόρφωσης, είναι απείρως προτιμότερο τα χρήματα να δοθούν σε όσους σήμερα πολεμάνε τον κορωνοϊό.
Και περισσότερο τόπο θα πιάσουν και δε θα έχει το ΥπΟικ τη χαρά να νομίζει ότι μας κορόιδεψε».