Το αργότερο μέχρι τη Μ. Δευτέρα θα δοθεί στην ΚΕΔΕ για διαβούλεση το ν/σχ για την αλλαγή του Καλλικράτη

Το αργότερο μέχρι τη Μ. Δευτέρα, θα δοθεί στην ΚΕΔΕ για  διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη μεταρρύθμιση Καλλικράτη, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, επικαλούμενος σχετική ενημέρωσή του από του υπουργείο Εσωτερικών.

Ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του το πρωί στο ραδιοσταθμό «news247» ανέφερε για το ίδιο θέμα ότι στις  επόμενες εβδομάδες, μετά το Πάσχα, θα έρθει το νομοσχέδιο.

Επίσης ο κ. Σκουρλέτης, επανέλαβε ότι την πρόθεση της κυβέρνησης να μεταφερθούν οι δημοτικές εκλογές προς τα πίσω, δηλαδή τον Νοέμβριο του 2019.

Ενώ αναφερόμενος στην απλή αναλογική, σημείωσε:

«Η απλή αναλογική, νομίζω ότι είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την αυτοδιοίκηση, θα δώσει μία νέα δυναμική και κυρίως θα βοηθήσει στο να υπάρχει μία νέα κουλτούρα συνθέσεων και συναινέσεων -που το έχουν ανάγκη τοπικές κοινωνίες- έτσι ώστε οι αιρετές αρχές να είναι πραγματικά νομιμοποιημένες στη συνείδησή τους και να μπορούν να κάνουν επιλογές, με τις οποίες θα συμφωνούν οι περισσότεροι. Αυτό είναι μία βασική αρχή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θεωρούμε λοιπόν ότι η απλή αναλογική βοηθά σε αυτό».

localit.gr