Άρχισε στα Τρίκαλα η 11η πανελλήνια σύνοδος φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων

Παρουσία του Αναπλ. Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, του προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου ΑμαρουσίουΓιώργου Πατούλη, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και πολλών ακόμα Δημάρχων και αυτοδιοικητικών από όλη την Ελλάδα, άρχισε σήμερα στα Τρίκαλα η 11η πανελλήνια σύνοδος των φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Η σύνοδος διεξάγεται στο πρόσφατα ανακαινισμένο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων και οι εργασίες της θα διαρκέσουν 3 ημέρες, μέχρι το Σάββατο 1η Ιουλίου, με επίσκεψη την τελευταία ημέρα στο ΧΥΤΑ Τρικάλων και τη Λίμνη Πλαστήρα.

Σκοπός της συνόδου αυτής είναι να παρουσιαστεί η υλοποίηση του νέου εθνικού σχεδίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων (Ε.Σ.Δ.Α)  και εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την διαχείριση των απορριμμάτων και ειδικά των στερεών αποβλήτων.

Σήμερα πρώτη μέρα των εργασιών, μεταξύ άλλων μίλησαν, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και μέλος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γιώργος Κωτσός, ο Αναπλ. Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.