Άρχισαν τα παρατράγουδα

souper market copy

Άρχισαν τα πρώτα παρατράγουδα από τις λεγόμενες κάρτες κοινωνικής αλληλεγγύης, αφού παρουσιάστηκαν ορισμένοι κάτοχοι αυτού του βοηθήματος να προσπαθούν να αγοράσουν από τα μάρκετ όχι τρόφιμα και είδη σίτισης και διατροφής και πρώτης ανάγκης, αλλά …άλλα είδη.

Όπως αξεσουάρ του καλοκαιριού, καρέκλες και τραπεζάκια, ούζα και άλλα ποτά, που με αυτόν τον τρόπο δείχνουν ξεκάθαρα ότι μάλλον άλλες είναι οι προτεραιότητες και οι ελλείψεις τους καθώς και οι ανάγκες τους και όχι τα βασικά είδη διατροφής.

Είναι γνωστές οι περιπτώσεις αυτές και είναι οι ίδιοι άνθρωποι που καρπώθηκαν και τα προηγούμενα βοηθήματα και τα επιδόματα αλληλεγγύης και τα προνοιακά επιδόματα επί άλλων κυβερνήσεων.

Γιατί το χαρακτηριστικό γνώρισμα τέτοιων βοηθημάτων είναι ότι λαμβάνει υπόψη το δήθεν εισόδημα από πολλούς από αυτούς, που πολλές φορές είναι συντριπτικά δυσανάλογο σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν, τον τρόπο φορολόγησής τους και τις δουλειές του ποδαριού που κάνουν χωρίς παραστατικά και αποδείξεις.

Οι τοπικές κοινωνίες τους γνωρίζουν πολύ καλά και πολλές φορές είχαν διαμαρτυρηθεί και εδώ στην περιοχή μας για το που κατευθύνονται τα χρήματα αυτά, που τα πληρώνει ο εργαζόμενος από τη παρακράτηση του μισθού του.

.