Αποζημίωση 200.000 ευρώ για τον θάνατο 65χρονου από αγέλη σκύλων

Αποζημίωση 200.000 ευρώ στα τρία παιδιά 65χρονου που κατέληξε έπειτα από επίθεση που δέχθηκε από αγέλη σκύλων καλείται να πληρώσει ο δήμος Πυλαίας -Χορτιάτη έπειτα από απόφαση της Δικαιοσύνης.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Πιτσιώρας, έκανε λόγο μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη για «ηθική δικαίωση» και τόνισε ότι η δικαστική απόφαση «ανοίγει το δρόμο για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τους δήμους, καθώς οριοθετεί τις ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διαχείριση των αδέσποτων».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθεροου Τύπου ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη αναμένει να πάρει εγγράφως την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και τότε θα αποφασίσει αν θα ασκήσει έφεση ή θα πληρώσει το ποσό της αποζημίωσης. Για την υπόθεση αναμένεται και η απόφαση του ποινικού δικαστηρίου.

Το χρονικό της επίθεσης της αγέλης σκύλων στον άτυχο 65χρονο
Η επίθεση της αγέλης σκύλων στον 65χρονο έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής 6 Μαρτίου 2020 ενώ ο άτυχος άντρας έκανε βόλτα στην περιοχή Ελαιόρεμα, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Τα σκυλιά τον έριξαν στο έδαφος και τον δάγκωσαν στο κεφάλι και σε όλο το κορμί. Τον εντόπισαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου έπειτα από μάχη τριών εβδομάδων κατέληξε.

Μετά την επίθεση στον άτυχο άντρα, η ίδια αγέλη σκύλων επιτέθηκε και σε 82χρονο ο οποίος υπέστη πιο ελαφρά τραύματα.

Μετά τις επιθέσεις, υπάλληλος του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη απομάκρυνε έξι σκυλιά της αγέλης και τα μετέφερε σε τότε συνεργαζόμενο ιδιωτικό καταφύγιο ζώων. Μάλιστα, η επιχείρηση ήταν επεισοδιακή, καθώς ο υπάλληλος δέχθηκε επίθεση από μέλη φιλοζωικού σωματείου, που αντιδρούσαν στη μεταφορά των ζώων.

Πηγή:iefimerida.gr