Απομακρύνθηκε ο ανδριάντας του Στρατηγού Σαράφη από την κεντρική πλατεία

Απομακρύνθηκε το πρωί της Τετάρτης, ο ανδριάντας του Στρατηγού Σαράφη από την κεντρική πλατεία προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες ανάπλασης της κεντρικής πλατείας.

Μεταφέρθηκε στο αμαξοστάσιο του Δήμου Τρικκαίων και θα επιστρέψει στη νέα περίοπτη θέση που συμφωνήθηκε μεταξύ Ν. Σακκά και Γ. Καίκη.

Η δήλωση του Γιώργου Καΐκη

Ο ανδριάντας  του  Στρατηγού  Στέφανου Σαράφη θα διατηρηθεί σε δεσπόζουσα θέση στην κεντρική πλατεία Τρικάλων

Μπροστά στην εξέλιξη των εργασιών στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (κεντρική πλατεία των Τρικάλων) και στην ανακαίνιση του ζητήματος για τη μετατόπιση  του ανδριάντα του Στρατηγού Στέφανου Σαράφη , πήραμε την πρωτοβουλία για συνάντηση με το δήμαρχο Τρικκαίων με σκοπό τη διευθέτηση του ζητήματος .

Στη συνάντηση ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης , δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Καΐκης , μετέφερε στο δήμαρχο την θέση του παραρτήματος Τρικάλων της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης –ΔΣΕ (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) για τη διατήρηση του ανδριάντα στο «κεντροβαρές» σημείο της κεντρικής πλατείας.

Ο δήμαρχος κ.Σακκάς ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για εξέταση του ζητήματος  και  συγκάλεσε σύσκεψη και αυτοψία με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο έργων.

Από την εξέταση όλων των δεδομένων και των αιτημάτων προέκυψε η δέσμευση του κ.δημάρχου ότι :

η νέα τοποθέτηση του αγάλματος – μετά την προσωρινή μεταφορά του σε ασφαλή χώρο λόγω εργασιών στην πλατεία- θα  γίνει σε σημείο που θα συνεχίσει να « εκπέμπει» το σεβασμό  στη θέληση του  λαού της πόλης για απότιση ξεχωριστού φόρου  τιμής στον Τρικαλινό Στρατηγό της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης ,όπως εκφράστηκε και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί Δημαρχίας Αθανασίου Τριγώνη.  

Η νέα θέση του αγάλματος  θα είναι ελάχιστα δίπλα από τη σημερινή,  στο ίδιο κεντροβαρές σημείο, θα διατηρεί στο ακέραιο τα χαρακτηριστικά της δεσπόζουσας θέσης και θα εξυπηρετεί με τον καλλίτερο τρόπο την επισκεψιμότητά του