Αποφυλακίζεται ο Γ. Παπαντωνίου αν πληρώσει εγγύηση 150.000 ευρώ

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έδειξε την έξοδο από τη φυλακή στον Γιάννο Παπαντωνίου, καθώς με σχετικό βούλευμα που εκδόθηκε στις 20 Μαρτίου αποφασίστηκε η αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έδειξε την έξοδο από τη φυλακή στον Γιάννο Παπαντωνίου, καθώς με σχετικό βούλευμα που εκδόθηκε στις 20 Μαρτίου αποφασίστηκε η αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης.

Κατόπιν σχετικής αίτησης του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, το συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκανε δεκτό το αίτημα για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αλλά και την καταβολή εγγύησης ύψους 150.000 ευρώ.

«Στην περίοδο του δράματος του κορωνοϊού, όπου στις φυλακές οι συνθήκες κράτησης είναι εξαιρετικά δυσχερείς, η πολιτεία μελετά την λήψη έκτακτων μέτρων για την πληθυσμιακή αποσυμφόρηση των φυλακών. Μετά από 17 μήνες κράτησης του κ. Παπαντωνίου, ηλικίας 71 ετών, με δεσμευμένη την κινητή και ακίνητη περιουσία του, η επιβολή αυτής της εγγύησης συνιστά κακοποίηση του ορθού δικανικού λόγου και συγχρόνως απόλυτη περιφρόνηση των ανθρωπιστών αξιών» ανέφερε σε δήλωση του ο συνήγορος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο πρώην υπουργός είχε κριθεί προφυλακιστέος στις 23 Οκτωβρίου 2018 μετά την απολογία του για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που αφορά ποσό 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, το οποίο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο,  φέρεται να έλαβε ως μίζα σχετικά με τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

newpost.gr