Από το Δήμαρχο Καρδίτσας ξεκίνησε η Ντόρα Μπακογιάννη

mpakogianni_papalos

Το Δήμο Καρδίτσας επισκέφθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Καρδίτσα.

Την κ. Μπακογιάννη και τους συνεργάτες της υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων/νος Παπαλός, ο οποίος παρουσία και αντιδημάρχων είχε την ευκαιρία να την ενημερώσει  για τα προβλήματα του Δήμου και να ανταλλάξουν απόψεις για γενικότερα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η οικονομική κατάσταση του Δήμου, η εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» και οι νέες αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και το ζήτημα της συνένωσης  και της κατάργησης των σχολικών μονάδων, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση.

Ο κ. Παπαλός, ερωτηθείς από την κ. Μπακογιάννη, αναφέρθηκε στην δύσκολη οικονομική κατάσταση του Δήμου, καθώς και στην προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική Αρχή για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, το οποίο επιδεινώνει η μεταφορά πρόσθετων αρμοδιοτήτων στο πλαίσιο της εφαρμογής του « Καλλικράτη» χωρίς να συνοδεύονται από τους αντίστοιχους πόρους.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων, ζητώντας μάλιστα να της σταλούν και τα στοιχεία που πιστοποιούν το μέγεθος του προβλήματος στην Καρδίτσα. Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας ελήφθησαν χωρίς να προηγηθεί, όπως απαιτούνταν, διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, με αποτέλεσμα να προκληθούν εύλογα μεγάλες αντιδράσεις.


Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Παπαλός χάρισε στην κ. Μπακογιάννη μια μεταξοτυπία έργου του μεγάλου Καρδιτσιώτη ζωγράφου Δημήτρη Γιολδάση, υπογεγραμμένη από τον ίδιο το ζωγράφο, καθώς και εκδόσεις του Δήμου Καρδίτσας.

Με τη σειρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για τη θερμή υποδοχή, ευχήθηκε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του και υποσχέθηκε ότι θα υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματα του Δήμου προς την κεντρική εξουσία.

Εξέφρασε τέλος την άποψη ότι αν η κυβέρνηση επιθυμεί την επιτυχία της Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πρέπει να στηρίξει με πόρους την Αυτοδιοίκηση.

Η Κα Μπακογιάννη θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του γραφείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας στις 18:00 (Καραϊσκάκη 7, 2ος όροφος) και θα έχει συζήτηση με την Ομάδα Πρωτοβουλίας Καρδίτσας

.Karditsalive