Από σήμερα χαράτσι μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ θα πληρώνει μόνο όποιος θέλει

 

deh_eyro_copy

 

 

 

 

Tέλος μπαίνει στην πληρωμή του ειδικού Τέλους Ακινήτου μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ , αφού η διοίκηση της επιχείρησης ηλεκτρισμού ενημέρωσε τα κατά τόπους υποκαταστήματα της πως πλέον οι καταναλωτές θα μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμών χωρίς να είναι υποχρεωτικό να καταβάλουν και το χρηματικό ποσό που αναλογεί στο χαράτσι.

Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας έκρινε παράνομη την είσπραξη του τέλους μέσω των λογαριασμών ρεύματος και πλέον αναζητείται λύση από το υπουργείο Οικονομικών, αφού ο διαχωρισμός του τέλους από τους λογαριασμούς ρεύματος είναι το ένα στάδιο, το δεύτερο είναι να βρεθεί η φόρμουλα για την είσπραξη του.

Πάντως το τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΗ από χθες έχει πάρει φωτιά με τους καταναλωτές να ζητούν περισσότερες πληροφορίες για το τι θα πρέπει να κάνουν, με τους λογαρισμούς που έχουν στα χέρια τους.

Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές

Πλέον κανένας καταναλωτής δεν διατρέχει κίνδυνο να του κόψουν το ρεύμα, αφού η μη πληρωμή του τέλους έχει αποσυνδεθεί εδώ και καιρό από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης

Οποιος δεν πληρώσει το χαράτσι, δεν θα το γλιτώσει, καθώς θα κληθεί να καταβάλει το αντίτιμο είτε από τη ΔΟΥ, είτε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.

Πηγή:news247.gr