Απίθανο σοκολατένιο μπράουνι χωρίς ζάχαρη!

Υλικά

Τεμάχια: για ταψί 23×23 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σοκολατένιο μπράουνι, χωρίς ζάχαρη, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις πάνω-κάτω ή στους 160-170°C με αέρα.
  2. Στη συνέχεια, πολτοποιούμε τους χουρμάδες μαζί με 240 ml ζεστό νερό σε έναν πολυκόφτη μέχρι να γίνει μια ομοιογενής πάστα.
  3. Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα μπολ.
  4. Προσθέτουμε το ταχίνι και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
  5. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε τα αλεύρια, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
  6. Έπειτα, τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας.
  7. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και 2 κουτ. σούπας ζεστό νερό και ανακατεύουμε ξανά.
  8. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα καρύδια και τα κομματάκια σοκολάτας (αν τα βάλουμε).
  9. Αδειάζουμε το μείγμα, του σοκολατένιου μπράουνι, σε ένα ταψάκι 23 x 23 εκ. και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

gastronomos.gr