Απίστευτο! Ο τυφώνας Χάρβεϊ «βύθισε» 2 εκατοστά το Χιούστον

Ο όγκος του νερού από τις πλυμμήρες προκάλεσε ένα μοναδικό σε μέγεθος φαινόμενο

Σοκ έχουν προκαλέσει οι μετρήσεις των επιστημόνων για τις συνέπειες από το πέρασμα του τυφώνα Χάρβεϊ στην περιοχή του Χιούστον, πριν από λίγα 24ωρα. Ομάδα γεωφυσικών ανακοίνωσε ότι ολόκληρη η περιοχή «βυθίστηκε» κατά 2 εκατοστά, αποδεικνύοντας το μέγεθος του φαινομένου που έπληξε την πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως δήλωσε ο Κρις Μίλινερ, συνεργάτης της NASA και επικεφαλής ομάδας στο Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας, ο όγκος του νερού που πλυμμήρισε το Χιούστον ήταν τόσο μεγάλος, που από το βάρος πιέστηκε το έδαφος κατά δύο εκατοστά.

Όπως επεσήμανε, ωστόσο, το φαινόμενο αυτό ενδέχεται να αποδειχθεί παροδικό, καθώς το έδαφος έχει αποδείξει και σε άλλες περιπτώσεις, μικρότερης κλίμακας, ότι διαθέτει «ελαστικότητα».

Ο τυφώνας Χάρβεϊ άφησε πίσω του τεράστιες εκτάσεις πλυμμηρισμένες, ενώ ο απολογισμός των νεκρών έχει ανέλθει επισήμως στους 70. Τα συνεργεία συνεχίζουν την αναζήτηση αγνοουμένων, καθώς η στάθμη των νερών εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά σε ορισμένα σημεία.

Οι εικόνες της επόμενης ημέρας από τις περιοχές που χτύπησε ο τυφώνας Χάρβεϊ παραπέμπουν στην Αποκάλυψη, την ίδια στιγμή που η Φλόριντα και άλλες περιοχές ετοιμάζονται να δεχθούν το χτύπημα του υπερτυφώνα Ίρμα, ο οποίος σαρώνει τα νησιά του Ατλαντικού και οδεύει με ανέμους 295 χιλιομέτρων προς τις αμερικανικές ακτές.

 protothema.gr