Απεργία διαρκείας στον ΟΤΕ και στα Τρίκαλα

Αναφορικά  με την μακράς διάρκειας απεργία που εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες πανελλαδικώς στον όμιλο ΟΤΕ. Ένα πρόχειρο ιστορικό με ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας εργαζομένων στον ΟΤΕ που εν περιλήψει αποτυπώνει το κλίμα που οδήγησε στην παρούσα κατάσταση.

Φυσικά τα μεγάλα ΜΜΕ αποτυπώνουν απαρέγκλιτα την οπτική της

διοίκησης του πάλαι ποτέ κραταιού στην Βαλκανική, Ομίλου και πλέον “ιδιωτικοποιημένου”, κουτσουρεμένου και με βασικό μέτοχο την DeutcheTelecom (βασικός μέτοχος της οποίας το Γερμανικό Δημόσιο) φτωχού αδερφού. Μια εταιρεία,  που έχει πλέον στην κορυφή των προτεραιοτήτων της τα μερίσματα των μετόχων της και τις παχυλές αμοιβές του topmanagement έναντι των υποχρεώσεών της προς το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στην πρόσβαση στις  τηλεπικοινωνίες. Μια εταιρεία που τα τελευταία 3 χρόνια τρέχει ενατεραστιοεργομετασχηματισμου των υπηρεσιών της με το ιδιοπροσωπικο που εωςτοτεισαισαεπαρκουσε για την καλυψη των υποχρεώσεών της προς του πελατες της και τους υπολοιπουςπαροχους, δικαιολογώντας την κατάσταση ότι με το περας του μετασχηματισμου δε θα υπάρχει  αναγκη για νεοπροσωπικο. Κι αυτοφανηκε εξ αλλου με το οτιπανελλαδικαεκκρεμουνεκατονταδεςχιλιαδεςεργασιες, βλαβες, νεεςσυνδεσεις κτλ. Πλεον, μια νεαγραμμηπαραδιδεταιμετααπο 2 μηνες, πραγμα που μας γυριζει σε προηγουμενεςδεκαετιες.

 

Παρόλα τα παραπάνω, και εχονταςμομεντουμαπο μια 5ετια με οικονομικά στοιχεία που θα ζήλευαν πολλοί, αποτέλεσμα της εξειδικευμενης εργασίας όλων μας και της εμπιστοσυνης που τυγχανειακομααπο την κοινωνια το ονομα ΟΤΕ, αφήνει τους χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολει στην αβεβαιοτηταενοςαυριο, που τεχνηεντωςεχει διαρρεύσει οτι θα βρει ολουςεμας σε θυγατρικες-εργολαβους, όπου και θα κατακερματισει τις υπηρεσίες του. Περαιτέρω δηλαδή υποβάθμιση του προϊόντος της τηλεπικοινωνίας.

 

Τοπική Επιτροπή Πρωτοβάθμιων Σωματείων ΟΤΕ Τρικάλων