Απάντηση στο γραφείο τύπου της ΝΕ ΚΚΕ Τρικάλων για τον Χρήστο Σατρατζέμη

epistolh

 

 

 

 

Απάντηση στο γραφείο τύπου της ΝΕ ΚΚΕ Τρικάλων για τον Χρήστο Σατρατζέμη

Με ιδιαίτερη θλίψη διαβάσαμε απαντητική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ σε πρωθύστερο δημοσίευμα, με ημερομηνια 1.12.2012,  αναφορικά με την κηδεία του πατέρα μας. Πραγματικά δεν είχαμε σκοπό να επανέλθουμε στο θέμα αυτό, αλλά η ανακοίνωση αυτή όχι μόνο δεν συμβάλει στην αποκατάσταση της αλήθειας, όπως ισχυρίζεται, αλλά προσβάλει ευθέως την λογική των συγγενών του νεκρού, των φίλων του, εν τέλει κι εκείνων των μελών του κόμματος που θεώρησαν υποχρέωσή τους να παραβρεθούν στην κηδεία.

Δεν μας εκπλήσσει τόσο το γεγονός ότι από τα στελέχη του ΚΚΕ στα Τρίκαλα απουσιάζει στοιχειωδώς κάθε αίσθημα ευθύνης όπως και βασικοί κανόνες ανθρώπινης συμπεριφοράς, αλλά το γεγονός ότι επιχειρούν να αποδώσουν την δική τους ανεπάρκεια στη θλίψη της οικογένειας του νεκρού. Εάν οι ίδιοι αδυνατούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθούν σε απλές κοινωνικές υποχρεώσεις, τουλάχιστον ας μην εξευτελίζουν την ιστορία του πολιτικού φορέα του οποίου ηγούνται.

Με εκτίμηση

Ντινος Σατρατζεμης

tel. 00420602611177

E-MAIL: dinos.s@seznam.cz

 

 

 

 

Προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδωνγια την παρουσία του ΚΚΕ στην κηδεία του συντρόφου Χρήστου Σατρατζέμη .

 

Είναι ανακριβές το ότι δεν υπήρχε εκπροσώπηση από μέρους της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ στην κηδεία του συντρόφου Χρήστου Σατρατζέμη. Αντίθετα, υπήρχε πολυπληθής παρουσία μελών της ΝΕ , καθώς και πολλών μελών του Κόμματος. Δε συνηθίζουμε στο Κόμμα να δηλώνουμε «επίσημη αντιπροσωπεία» γιατί αυτό ,κατά τη γνώμη μας, είναι δημοσιο-υπαλληλίστικη προσέγγιση.

Συνηθίζουμε να στέλνουμε σε όλους τους συντρόφους πουν φεύγουν από τη ζωή στεφάνι και να τους τιμούμε με ομιλία , άλλοτε εκ μέρους του ΚΚΕ και άλλοτε εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ). Στην κηδεία του ο σύντροφος Χρήστος Σατρατζέμης τιμήθηκε με ομιλία εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ λόγω της αντιστασιακής του δράσης και της δραστηριοποίησής του από τις γραμμές της ΠΕΑΕΑ. Λυπούμαστε για τον τρόπο που εξέλαβε το γεγονός η οικογένειά του. Δικαιολογούμε τη μη κατανόηση λόγω της θλίψης τους.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

.