Απαγόρευση κυκλοφορίας: Η απόφαση κρίνεται το Σαββατοκύριακο

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλάδα βρίσκεται στο τραπέζι κι η απόφαση θα ληφθεί το Σαββατοκύριακο, ανάλογα με τη συμπεριφορά των πολιτών και στα μέτρα για τον κορονοϊό.

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε τελεσίγραφο.

Με τις φήμες περί καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας στη χώρα να έχουν πάρει φωτιά, η κυβέρνηση επιχειρεί να στείλει το μήνυμα πως αυτό είναι κάτι που θα κριθεί από τους πολίτες μέσα στις επόμενες μέρες.

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη: Αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε! Μένουμε στο σπίτι και διαβάζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες, επικοινωνούμε με τους δικούς μας, αυτούς που αγαπάμε. Πάμε για έναν περίπατο ή για τρέξιμο μόνοι. Και σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε τις συναθροίσεις.

Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας», είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως τα λεγόμενά του αυτά ερμηνεύονται ως η τελευταία προειδοποίηση πριν από την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.