Αντίθετα με την φοροεπιδρομή τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

dritseli_new

 

 

 

 

Κλιμακώνοντας την αντίθεσή του στη φοροεπιδρομή που υφίσταται σήμερα ο ελληνικός λαός από την τρικομματική, μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά και στην κατεύθυνση ανάλογων κινήσεων σε όλο το πλάτος της χώρας, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜΕ Τρικάλων με επικεφαλής τη βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Παναγιώτα Δριτσέλη προχώρησε στις 10.00 χθες το πρωί σε σχετική παρέμβαση στην είσοδο της Δ.Ο.Υ. Τρικάλων, όπου και γνωστοποίησε στο κοινό τις θέσεις του αναφορικά με το φορολογικό νομοσχέδιο διανέμοντας σχετική προκήρυξη, στην οποία και τονίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αγωνίζεται “να σταματήσει, εδώ και τώρα, η φοροληστεία”.

 

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη μάχη κατά του φορολογικού νομοσχεδίου είναι να αναδειχθούν τα αλλεπάλληλα ψέματα της κυβέρνησης Σαμαρά και η ταξικότητα της επιλογής υπερφορολόγησης της φτώχειας, δείχνοντας παράλληλα πως υπάρχει εναλλακτική πρόταση, που καταθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση. Πρόταση που αφορά την αναγκαιότητα ύπαρξης μια ριζικής φορολογικής μεταρρύθμισης, που, με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη, θα φορολογεί τον πλούτο και θα ενισχύει το λαό.

 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο κινείται με ευλάβεια στην κατεύθυνση που εδώ και δυόμιση χρόνια χαράχτηκε σε βάρος του ελληνικού λαού. Στοχεύει δηλαδή στη συνέχιση του πειράματος διαρκούς φτωχοποίησης των εργαζομένων, των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, των αγροτών και φυσικά, των αλματωδώς αυξανόμενων στρατιών ανέργων. Ένα πείραμα που η τρικοματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνεχίζει υπό τις ευλογίες της τροικας, εξαπολύοντας μια άνευ προηγουμένου – τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο – φοροεπιδρομή σε βάρος του ελληνικού λαού.

Οι κεφαλικοί φόροι, τα «χαράτσια», η κατάργηση των φοροαπαλλαγών των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, η εκτίναξη του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και η «φοροτιμωρία» όσων έχουν παιδιά, έχουν οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών σε απόγνωση και την ελληνική οικονομία σε «αργό θάνατο». Χαρακτηριστικό είναι πως το 2012 κληθήκαμε να πληρώσουμε εξαπλάσιους φόρους εισοδήματος σε σχέση με το 2011 για λιγότερα μάλιστα εισοδήματα, ενώ τώρα, με τα καινούρια μέτρα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου για το 2013 θα κληθούν να πληρώσουν πάνω από 2,5 δις ευρώ οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι «μικροί» ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μικροϊδιοκτήτες ακινήτων και οι μικρές επιχειρήσεις, όταν με το ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται σημαντικότατη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για τις μεγάλες ανώνυμες εταιρείες και τους «έχοντες»! Χωρίς φυσικά να περιλαμβάνονται στο ποσό των 2,5 (και πλέον) δις ευρώ τόσο οι προηγούμενοι φόροι-«χαράτσια», καθώς και όλοι εκείνοι οι έμμεσοι φόροι, οι οποίοι εκτοξεύουν τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών, απειλώντας την ίδια την επιβίωση ευρύτατων κοινωνικών στρωμάτων.

 

Μας υποχρεώνουν δηλαδή, ως εργαζόμενους, να πληρώσουμε πολλαπλάσιους φόρους σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, την ίδια στιγμή που λόγω των ακραία νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών η ανεργία έχει εκτοξευτεί σε πρωτοφανή ύψη και τα εισοδήματά μας κατακρημνίζονται στα όρια της απόλυτης εξαθλίωσης.

Απαιτούν πολύ περισσότερα από αυτούς που κερδίζουν λιγότερα. Απαιτούν πολύ περισσότερα από τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες και τους ανέργους, όταν συνειδητά και σκόπιμα παρέχουν φοροασυλία στους μεγαλοφοροφυγάδες και μειώνουν συνεχώς την φορολόγηση των μεγάλων εταιρικών ομίλων και των πολυεθνικών εταιρειών. Για να αυξήσουν τις φοροαπαλλαγές και τις χαριστικές ρυθμίσεις για τους «έχοντες» καταργούν φοροαπαλλαγές των λαϊκών στρωμάτων. Για να πληρώσουν στο ακέραιο τους δανειστές-τοκογλύφους της χώρας λεηλατούν τα εισοδήματα των πολιτών και προχωρούν σε «κατασχέσεις» των περιουσιών των μικροϊδιοκτητών, μέσω των ποικιλώνυμων «χαρατσιών».

 

Απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη φορολογική πολιτική που αναδιανέμει τον πλούτο προς όφελος των σύγχρονων «ολιγαρχών» οφείλουμε να αντισταθούμε, προκειμένου να επιβιώσουμε: ως πολίτες, ως λαός, ως κοινωνία.

Οφείλουμε να προτάξουμε την ανάγκη για μια ριζική φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη θα φορολογεί τον πλούτο και θα ενισχύει το λαό.

Αγωνιζόμαστε για να σταματήσει, εδώ και τώρα, η φοροληστεία!

Παλεύουμε για να διαγραφούν τα φορολογικά βάρη των χαμηλών εισοδημάτων και να γίνει κοινωνικά δίκαιη ρύθμιση για τα υπόλοιπα εισοδήματα, που δεν θα θίγει τη δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης των εργαζομένων.

Απαιτούμε να καταγραφεί, επιτέλους, ο συσσωρευμένος πλούτος μέσω του περιουσιολογίου και να φορολογηθεί δίκαια, να φορολογηθεί η πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και το εφοπλιστικό κεφάλαιο! Να ενισχυθούν οι φοροελεγκτικοί και οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί, ώστε να υπάρξει επιτέλους μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή.

 

Στον αγώνα αυτό που μας αφορά όλους κανείς δεν είναι μόνος.

 

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τρικάλων