ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων : Εμπρός για τα μεγάλα ΟΧΙ του σήμερα

55667777 1

Ο λαός δεν ξεχνά. Στις κρίσιμες καμπές της ζωής και της ιστορίας μας αντλούμε δυνάμεις και αυτοπεποίθηση απ’ τις μεγάλες αγωνιστικές παραδόσεις μας.
Ανάμεσα στις παραδόσεις αυτές ξεχωρίζει το μεγαλείο του κινήματος της Αντίστασης των λαών, της πάλης για ελευθερία απέναντι στην φασιστική πανούκλα. Απέναντι στο πισωγύρισμα της ιστορίας, στα «μεσάνυχτα του αιώνα», το Ολοκαύτωμα, την εξόντωση κάθε φωνής που αντιστέκεται, την κτηνωδία. Ο ελληνικός λαός πλήρωσε βαρύ τίμημα. 300.000 πεθάνανε από την πείνα, τα μπλόκα, τις μαζικές εκτελέσεις και τους πυρπολισμούς χωριών και πόλεων.

Παρά την πείνα και την εξαθλίωση, παρά την τρομοκρατία και τις εκτελέσεις, το πρώτο μαζικό κίνημα Αντίστασης στην Ευρώπη έμελε να γεννηθεί στην χώρα μας. Με μαχητικές απεργίες στην Αθήνα και δυνατό αντάρτικο στην ύπαιθρο, με επί κεφαλής τις δυνάμεις του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, ενάντια στους γερμανούς καταχτητές, τους ντόπιους υποτακτικούς και επιχειρηματίες συνεταίρους τους, τους μαυραγορίτες και τους μεταξικούς ταγματασφαλίτες της Κατοχής. Το εργατικό – λαϊκό κίνημα και οι οργανώσεις του μπήκαν μπροστά στην μάχη για για την σωτηρία «απ’ την πείνα – κι’ απ’ τη σκλαβιά» αλλά και την συνολική κοινωνική απελευθέρωση, με το όπλο στο χέρι! Στο διώξιμο του φασίστα κατακτητή, όχι για να γυρίσουμε στον Παπαντρέου, τον βασιλιά και τους αστούς πολιτικάντηδες που έφυγαν από την μάχη, αλλά στην «Λαοκρατία». Στην πρώτη κυβέρνηση που ψήφισαν οι γυναίκες. Στην άνθιση των οργάνων της λαϊκής αυτοδιοίκησης, αυτοοργάνωσης, λαϊκής δικαιοσύνης.

Η ελληνική επανάσταση μας έδειξε ότι ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός μπορεί να τα βάζει με τις πιο μαύρες αυτοκρατορίες. Και να τις νικάει!

Σήμερα, 75 χρόνια μετά το ηρωϊκό ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο φασισμό, η κοινωνική πλειοψηφία βλέπει τη ζωή της να συντρίβεται από τα συνεχή μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα που εκπορεύονται από τους «θεσμούς», υπογράφονται και υλοποιούνται με περισσή συνέπεια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, όλους τους δείκτες της ζωής μας να χειροτερεύουν, την ανεργία να καλπάζει, τη φτώχεια και την εξαθλίωση να επεκτείνονται, τη μετανάστευση να γιγαντώνεται, συσσίτια και κάδοι σκουπιδιών να τρέφουν εξαθλιωμένους ανθρώπους, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας να επικυρώνεται, τη δημόσια υγεία και παιδεία να ξηλώνονται, το ασφαλιστικό σύστημα να διαλύεται, τις συντάξεις και τους μισθούς να μετατρέπονται σε επιδόματα φτώχειας, τα εργασιακά δικαιώματα και τις κοινωνικές κατακτήσεις να ξηλώνονται και ακόμη και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα να καταπατούνται.
Ζούμε την άνευ όρων υποταγή και τα ξεφτιλισμένα «αριστερά» ΝΑΙ των κυβερνώντων στους ισχυρούς της γης, την υιοθέτηση των καπιταλιστικών μονοδρόμων και την υπόκλιση στα «ιδανικά» και τις «αξίες» των αγορών, την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, την εξάπλωση ρατσιστικών και φασιστικών ιδεών, στρατόπεδα συγκέντρωσης και φράχτες να υψώνονται απέναντι στους πρόσφυγες, πολέμους και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις να ξεσπούν στη γειτονιά μας και σε πολλές γωνιές του πλανήτη.
Ζούμε στην εποχή της πιο αδίστακτης επίθεσης του ολοκληρωτικού καπιταλισμού στους εργαζόμενους, στους φτωχούς, σε λαούς ολόκληρους που εξακολουθούν να μη σκύβουν το κεφάλι, στα δικαιώματα και στις ελευθερίες, στην αξιοπρέπεια και στις ζωές μας.
Είναι η εποχή όμως των μεγάλων ΟΧΙ των εργαζομένων και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, των νέων εξεγέρσεων και επαναστάσεων! Είναι η εποχή του Κομπανί και του Ντονμπάς, της Ιντιφάντα και των Τούρκων αγωνιστών, των αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών αγώνων, της ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης, των μεγάλων εργατικών κινητοποιήσεων και νέων, μαχητικών κι ελπιδοφόρων, ενωτικών και δημοκρατικών, μορφών οργάνωσης του ανυπότακτου λαού.
Το περήφανο, ταξικό, εργατικό, νεανικό, διεθνιστικό, μαχητικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα δεν μπορεί να παραγραφτεί και να ξεχαστεί! Το ρήγμα στην κοινωνία υπάρχει, βαθαίνει και θα δώσει νέες σεισμικές δονήσεις.
Το 1940 δε μας μαθαίνει ότι πρέπει να υποκλινόμαστε στην πολιτική, στρατιωτική και εκκλησιαστική ηγεσία, στους «επισήμους» της αντεργατικής επίθεσης. Αντίθετα μας δείχνει ότι όταν ο λαός είναι κάτω από φτώχεια, πείνα και κατοχή, επιλέγει τον αγώνα για να φύγουν οι ντόπιοι και ξένοι δυνάστες.
Στο χέρι μας είναι, όπως και πριν 75 χρόνια, τα μεγάλα ιστορικά «όχι» του λαού μας να φωτίσουν τη σημερινή ανυπακοή. Να μπούνε στην πρώτη γραμμή, η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και οι εργαζόμενοι, να οργανωθούν, να αντισταθούν και να ανατρέψουν τις πολιτικές της κυβέρνησης και της Ε.Ε., να νικήσουν και να γκρεμίσουν τα τείχη της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που υψώνονται απέναντι στους φτωχούς, στους εργαζόμενους, στους μετανάστες και στους πρόσφυγες, να ανοίξουν το δρόμο για μια άλλη κοινωνία, δικαιοσύνης, ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας!
Για μια σύγχρονη κι απελευθερωτική κομμουνιστική κοινωνία!

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΕ ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ!
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΕΑΜ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΠΟΝ, ΣΤΑ ΑΕΤΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΣΕ!
Στα πρόσωπα των 5 Τρικαλινών ΕΠΟΝιτών, του Στρατηγού Σαράφη, του Άρη Βελουχιώτη και του Τζαβέλλα, τιμάμε και στην πόλη μας, όλες και όλους που έπεσαν για την ελευθερία και για μια άλλη κοινωνία, δίχως εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

.