Άνοιξε τα σύνορά της η Τουρκία – Πρόσφυγες κατευθύνονται προς την Ελλάδα

Βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα μέσω social media εμφανίζουν πρόσφυγες οι οποίοι φωνάζουν και κατευθύνονται προς την Ελλάδα, καθώς η Τουρκία έχει ανοίξει κανονικά τα σύνορά της.

Υπενθυμίζεται πως η εντολή του Ερντογάν ήρθε μετά την αιματηρή επίθεση Άσαντ στη Συρία και ενώ η Τουρκία μετράει δεκάδες νεκρούς στρατιώτες στην Ιντλίμπ.

Οι πρόσφυγες φαίνεται να περνούν κατά εκατοντάδες προς την Ελλάδα, ενώ άλλοι συγκεντρώνονται στα χερσαία σύνορα ανάμεσα στις δυο χώρες και άλλοι στα παράλια. Όταν τους ρωτούν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι που πάνε, αυτοί απαντούν:

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, η οποία επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, περίπου 300 πρόσφυγες είναι έτοιμοι να περάσουν τα σύνορα με την Ελλάδα.

Εκτός από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, και ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Εμερ Τσελίκ δήλωσε ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον σε θέση να συγκρατήσει την εντεινόμενη ροή των προσφύγων από τη Συρία.

Δείτε τα βίντεο:

AS-Source News@ASBreakingNews

WATCH: Refugees going to GREECE from as Turkish authorities opened the borders into Europe without any explanation.

Ενσωματωμένο βίντεο

104 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Sadettin Toprak@s_toprak5861

The first immigrants to leave Turkey for Europe.

Turkish authorities do not block anyone from leaving.

All immigrants are free to go as can be seen in the video.

Ενσωματωμένο βίντεο

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Sadettin Toprak

EHA News@eha_news

📍After has decided not to hinder refugees trying to cross into , migrants have gathered in Edirne at the Greek border

▪️Migrants are walking towards the border to cross into

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
36 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Νωρίτερα Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε στο Reuters ότι η Τουρκία αποφάσισε να μη σταματήσει τους Σύρους πρόσφυγες που θα επιδιώξουν να φτάσουν στην Ευρώπη από ξηράς ή θαλάσσης από το Ιντλίμπ.

Η τουρκική αστυνομία, η ακτοφυλακή και οι συνοριακοί φύλακες διατάχθηκαν να σταματήσουν να τους εμποδίζουν, ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος. Δύο ώρες κράτησε η έκτακτη σύσκεψη στην Άγκυρα υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η ηγέτης του ακροδεξιού Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρόεδρο.

THETOC.GR