Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα εμβολιασμού για 15-17 ετών με Pfizer

Στις 15 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τα παιδιά ηλικίας 15-17 ετών, όπως γνωστοποίησε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19.

Ειδικότερα, όπως είπε, για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί μέχρι και 31/12/2005, ανοίγει την Πέμπτη 15 Ιουλίου η πλατφόρμα για να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό με το εμβόλιο της Pfizer.

Απαραίτητο εφόδιο για όλους τους φοιτητές χαρακτήρισε το εμβόλιο η ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. Τους δίνει την ευκαιρία να χαρούν τη φοιτητική ζωή, αλλά και να έχουν διαδραστική επαφή με καθηγητές, τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα έχει μετακυλήσει το ενδιαφέρον στις μικρότερες ηλικίες ενώ πρόσθεσε ότι τα επόμενα επιδημιολογικά κύματα θα πυροδοτηθούν από μεταλλάξεις που θα μεταδοθούν από νέα άτομα σε ανεμβολίαστους. Υπογράμμισε ακόμα ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πορεία των μεταλλάξεων.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είπε ότι πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου αφού έχουν προστασία από 33% έως maximum 50%.

topontiki.gr